Microsoft predstavio Surface Duo: Dva ekrana i Android operativni sistem

Kompanija Microsoft je saopštila danas da će se njen pametni telefon sa dva ekrana Surface Duo, koji radi na Alfabetovom Android operativnom sistemu, naći u prodavnicama od 10. septembra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Surface Duo se zatvara kao knjiga. Za razliku od Samsungovog uređaja Galaksi Z Fold 2 koji ima jedan ekran napravljen od specijalnog savitljivog stakla, Duo ima dva tradicionalna ekrana odvojena šarkom, ali sinhronizovana da rade zajedno, preonsi Reuters

Na medijskom brifingu uoči najave Surface Duo uređaja, rukovodstvo je predstavilo ovaj telefon kao alat za produktivnije obavljanje poslova uz korišćenje njihovih aplikacija, kao što mnogi zaposleni koriste opciju dualnih monitora na svojim personalnim računarima.

Na primer, u kompanijskoj aplikaciji za timsko četovanje, video čet zauzima jedan ekran, dok drugi ekran prikazuje ćaskanje u pisanoj formi.

Podešavanje sa dvostrukim ekranom takođe omogućava korisnicima da uparuju aplikacije koje nije napravio Microsoft, poput uporednog pokretanja društvenih mreža Twitter i Instagram.

Surface Duo nema 5G mogućnost povezivanja. Uređaj će u početku biti dostupan samo u SAD, a kompanija nije dala vremenski okvir kad bi mogao da stigne i na ostala tržišta.

Cena ovog uređaja biće 1.399 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.