Pogledajte iz prve ruke savitljivi Huawei Mate Xs FOTO

Svetski tehnološki sajam je otkazan zbog koronavirusa, pa su velike kompanije morale da nađu druge načine kako bi predstavile svoje nove uređaje. Ovako je to uradio Huawei, a evo i šta je sve predstavljeno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos,  Imaginechina-Editorial
Foto: Depositphotos, Imaginechina-Editorial

Na live streaming događaju, Huawei je predstavio svoje nove uređaje. Govorio je Ričard Ju, predsednik Huawei kompanije, a kako on kaže, naglasak kod Huawei proizvoda biće na boljoj upotrebi veštačke inteligencije.

Jedini telefon koji je predstavljen bio je savitljivi Huawei Mate Xs, naslednik Mate X modela. Izgleda da će biti više nego dostojna konkurencija Samsungovom Z Flip modelu.

Huawei Mate Xs ima veličinu ekrana sa prednje strane 6.6'', sa zadnje 6.38'', a kada se telefon potpuno otvori, ukupna površina ekrana je 8 inča. Ovaj telefon pokreće Kirin 990 5G procesor. Što se tiče kamera, ima ih četiri.

Glavna kamera ima 40MP, a tu su još i kamere od 8MP, 16MP, kao i 3D depth-sensing kamera. Operativni sistem je Android 10, sa EMUI 10 interfejsom.

Cena Huawei Mate Xs biće 2.499€ (8GB/512GB). Ričard Ju je najavio i da će Huawei P40 biti predstavljen 26. marta.

Osim Huawei Mate XS, predstavljeni su i Huawei MatePad Pro 5G, Matebook, Huawei Wi-Fi AX3 i Huawei 5G CPE Pro 2, dva rešenja za povezivanje za Wi-Fi 6+ mrežom.

Ovi uređaji nemaju Google Play Store, već će aplikacije za njih moći da se preuzmu sa Huawei App Gallery.

U galeriji ispod možete iz prve ruke da pogledate kako izgleda novi Huawei Mate Xs:

Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.