Kako da vratite telefon na fabrička podešavanja: Razlika između Hard reset i Soft reset funkcija

Iako je tačno da vraćanju telefona na fabrička podešavanja treba pristupiti oprezno, postoji nekoliko situacija u kojima je ovo neophodno uraditi. Na primer, kada ste zabrinuti da vaš telefon može biti zaražen virusima, ili kada se pripremate da ga prodate. Uputstvo je za Android uređaje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, jardys
Foto: Depositphotos, jardys

Hard reset (Povratak na fabrička podešavanja)

Neophodno je da prvo napravite rezervnu kopiju (back-up) podataka, jer će se svi podaci izbrisati nakon što uradite Factory reset.

Ako ste to uradili, i uverili se da vaš telefon ima bar 30% baterije, pratite sledeća uputstva:

*Settings -> Backup & reset -> Factory data reset -> Reset phone -> Erease everything -> Upišite lozinku ako se traži

Vašem uređaju će biti potrebno nekoliko minuta da se ponovo pokrene, a tada će biti spreman za rad kao i kad ste ga prvi put primili.

Soft reset (Resetovanje telefona)

Tzv. "meko resetovanje" se veoma razlikuje od "tvrdog" po tome što samo zatvara sve otvorene aplikacije i ponovo pokreće uređaj, piše sajt Tech Advisor.

Korisno je ako se vaš telefon ili tablet "zaledio" i ne može da se isključi putem dugmeta koje se inače za to koristi. Kada se uređaj ponovo pokrene, vaši podaci bi trebalo da budu netaknuti. Evo uputstva:

*Istovremeno držite dugme za uključivanje telefona i za pojačavanje zvuka -> Sačekajte nekoliko sekundi -> Upišite lozinku ako se traži

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.