Kreirao neverovatnu mašinu koja savršeno raspoređuje Lego kockice: "Sa njom je sve mnogo lakše!"

Ukoliko ste ljubitelj i kolekcionar Lego kockica, onda znate koliko može biti naporno njihovo slaganje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/scanrail
Foto: Depositphotos/scanrail

Mladi jutjuber Daniel Vest je odlučio da reši ovaj problem tako što će da kreira mašinu sa veštačkom inteligencijom koja savršeno raspoređuje sve Lego delove. Vest je svoj projekat kreiranja mašine koja može prepoznati bilo koju Lego kockicu koja je ikada proizvedena, započeo kada se i sam našao pred kutijama kockica koje, kako kaže, ne bi mogao ručno da složi ni za 20 godina.

Dve godine je radio na projektu da bi ovog meseca javnosti predstavio svoju, kako je naziva, univerzalnu Lego mašinu za slaganje. Njegova Al mašina sposobna je da razvrsta kockice u 18 različitih odjeljaka, i to svake dve sekunde po jednu kockicu. Vest kaže da su mu pomogle 3D slike Lego delova te da mašina može da prepozna bilo koji Lego komad sve dok postoji njegov 3D prikaz.

Ovo nije prva mašina ove vrste, podseća klix.ba. Vest podseća na kanal YouTubera Akijukija Brika koji je 2011. kreirao mašinu za razvrstavanje Lego delova, a koja mu je ustvari bila inspiracija za njegov projekt. Vestova mašina odličan je primer kako se veštačka inteligencija može koristiti za zabavne kućne projekte.

Kako ustvari funkcioniše mašina, možete pogledati u njegovom videu na YouTube-u, koji je oduševio broje korisnike popularne platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.