Novi Xiaomi Redmi K30 uskoro na tržištu: Prve slike već na internetu

Izgled novog modela kineskog proizvođača Xiaomi - Redmi K30 - već neko vreme zaokuplja pažnju javnosti. Mnoge pouzdane vesti i fotografije od ranije pokazale su se kao lažne, ali nove informacije ukazuju na to da nećemo dugo čekati pre nego što saznamo i zvanične detalje o telefonu.

Izvor: B92
Podeli

Tako je nedavno Lu Weibing, potpredsednik Xiaomi grupacije i generalni menadžer Redmi brenda, "nabacio" ideju o događaju koji će se održati naredne nedelje dok "pouzdani" izvori tvrde da će zvanično predstavljanje Redmi K30 telefona biti održano 10. deecembra.

Kako bilo, na internetu se već pojavio zvanični poster na kom se nalazi Redmi K30 sa otvorom za dve prednje kamere u gornjem desnom uglu ekrana. Na nekim drugim fotografijama vidi se i zadnja strana uređaja. Iako slike nosu baš jasne, deluje da nema čitača otiska prstiju na zadnjoj strani pa je za očekivati da se će naći ispod OLED ekrana.

Od ranije se već priča da će telefon imati 6,66-inčni LCD FullHD displej u razmeri 20:9 i sa 120Hz osvežavanjem. Očekuje se i Snapdragon 730G čipset u kombinaciji sa 6GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora kod osnovnog modela.

Tu je i sistem kamera koji čine 64MP glavni senzor, 8MP telefoto, 12MP ultraširoki i 2MP senzor dubine. Napred će biti kamera od 20MP. Dalje, u specifikacijama bi trebalo da budu baterija od 4.500mAh sa 27W brzim punjenjem, NFC podrška, IR, kao i 3.5mm priključak za slušalice, piše GSM Arena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.