Udara na nostalgiju: Kultna Motorola RAZR u savremenom ruhu FOTO / VIDEO

Dugoočekivana reinkarnacija kultnog Motorolinog modela RAZR upravo je stigla. To je Android pametni telefon sa fleksibilnim ekranom na preklapanje, koji nudi do sada neviđeno rešenje ekrana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Motorola
Foto: Motorola

Savitljivi displej pokriva celu unutrašnju stranu uređaja, a zahvaljujući posebnoj tehnologiji "šarke" može da se preklopi na identičan način kao i njegov kultni prethodnik.

Motorola je tokom projektivanja ovog jednistvenog uređaja, razvila i testirala više od 20 različitih prototipa ekrana, da bi se na kraju odlučila za rešenje koje omogućava njegovo "pakovanje" u kućište slično nekada veoma popularnom RAZR modelu.

Iako funkcionalnost i izdržljivost nove Motorole još uvek nisu u potpunosti dokazane, kako stručni mediji, prema prvim utiscima, navode, reč je o vrlo skupom Android telefonu srednje klase.

Nova Motorola RAZR košta 1.500 dolara, što je cena koja nadilazi flegšip uređaje drugih proizvođača. Ipak, uređaj je osetno jeftiniji od Samsungovog Galaxy Folda i Huaweija Mate X.

Foto: Motorola
Foto: Motorola

Za taj iznos kupac dobija telefon koji, zbog načina na koji se preklapa, ima kompaktnije dimenzije u odnosu na većinu pametnih telefona na tržištu.

Motorola RAZR je opremljena Flex View OLED ekranom dijagonale 6,2 inča, sa odnosom dimenzija stranica od 21:9. Sa spoljne strane uređaj je opremljen Quick View displejem dijagonale od 2,7 inča, koji prikazuje sve osnovne informacije.

Uređaj opremljen sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, pokreće Snapdragon 710 procesor.

Izbor slabijeg procesora Motorola opravdava manjom potoršnjom baterije i većom dužinom rada, nauštrb performansi neophodnih za pokretanje zahtevnijih aplikacija.

Foto: Motorola
Foto: Motorola

Slična situacije je i kada su kamere u pitanju. RAZR dolazi sa jednom kamerom, opremljenom senzorom od 16MP (f/1,7), potpomognuotm funkcijama kao što su Night Vision i veštačka inteligencija pomaža oko izbora adekvatnog režima rada.

Zanimljivo je da korisnik, i bez otvaranja telefona, može da obavlja pozive, odgovara na poruke, sluša muziku, pravi selfi fotografije, koristi Google asistenta i pristupa podešavanjima.

Inovativna Motorola RAZR će se u prodaji naći od decembra, na određenim tržištima Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.