Šta radi Mask kad ne šalje automobile u svemir? Razbija telefone!

Ilon Mask ima pomalo neobične navike kada je korišćenje telefona u pitanju. Šef kompanija SpaceX i Tesla nije baš od onih ljudi koji, posle godinu-dve korišćenja smartfona, traži savete kako da produži život svog uređaja i da mu što duže omogući što bolji rad...

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages / Justin Sullivan
Foto: GettyImages / Justin Sullivan

On će ga radije razbiti u komadiće!

Zbog prirode svog posla, Ilon Mask prilično često menja pametne telefona, a kada to uradi - sa starog uređaja obriše sve podatke i potom ga fizički uništi.

Zvanični, nedavno objavljeni, dokumenti SpaceX-a potvrđuju da u toj kompaniji postoje prilično rigorozne mere kada bezbednost u pitanju. A one, najverovatnije, ne važe samo za ekscentričnog milionera "koji iz zabave lansira automobile u svemir".

"Iz bezbednosnih razloga, gospodin Mask redovno menja svoj mobilni uređaj, posle čega se stari uređaj snima, zatim briše, i na kraju arhivira ili uništava", prenosi Business Insider saopštenje iz kompanije SpaceX.

Ova zvanična izjava objavljena je u jeku spora koji je nastao pošto je britanski vozač Vernon Ansvort tužio Maska tvrdeći da ga je na Twitteru nazvao "pedo likom", i pored toga što se ovaj kasnije izvinio i obrisao tvit.

Inače, Mask je taj tvit objavio nakon što je Ansvort (koji je pomagao u spasavanju fudbalske ekipe i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu) rekao da podmornica, koju je šef SpaceX-a poslao u pomoć spasilačkoj ekipi, ne bi bila od pomoći, kao i da se tu radi o običnoj samoreklami.

"Gospodin Mask redovno nadograđuje svoj telefon, ali je i dalje prinuđen da ga, iz bezbednosnih razloga, povremeno menja", izjavio je Maskov advokat Aleks Spiro, istakavši da Mask to radi zbog "osetljivih internih informacija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.