Novi Apple-ov OS ima bagove koji otežavaju korišćenje telefona

Jedan broj korisnika koji je nadogradio najnoviju verziju operativnog sistema za Apple telefone ima problem sa Bluetooth-om, WiFi -jem, i sa virtuelnom tastaturom.

Izvor: B92, Zimo
Podeli
Foto: depositphoto/ifeelstock
Foto: depositphoto/ifeelstock

Nekoliko meseci nakon prvog predstavljanja i nakon nekoliko probnih verzija, od četvrtka napokon je dostupna nova verzija operativnog sistema za Appleove telefone. iOS 13 dolazi sa nekim zanimljivim novitetima poput sve popularnije "tamne teme", opcija koje poboljšavaju privatnost, novih mogućnosti u Appleovim karticama itd.

Međutim, na žalost onih najnestrpljivijih korisnika koji su već nadogradili postojeći OS i preuzeli iOS 13, nova verzija mobilnog operativnog sistema dolazi i sa brojnim bagovima koji otežavaju korišćenje telefona. Npr. problem jedan problem vezan je uz Bluetooth i povezivanje sa spoljašnjim uređajima – na iPhoneu 8 sa kojim ranije nije bilo nikakvih problema sa spajanjem s spoljnim zvučnicima, automobilom i slično, sada veza pukne nakon nekoliko sekundi.

Probleme s Bluetoothom na Twitteru prijavili su i drugi korisnici Appleovih uređaja koji su nadogradili operativni sistem na poslednju verziju, prenosi Zimo.

Jednom broju korisnika ni WiFi više ne radi kao što je radio pre nadogradnje, a deo korisnika ima probleme i sa virtuelnom tastaturom. Takođe, iOS 13 ima i bezbednosni propust putem kojeg bi neko mogao da zaobiđe da hakuje zaključani ekran i pristupi kontaktima korisnika.

Apple je već za 24. septembar najavio novu nadogradnju za iPhone, iOS 13.1 u kojoj će rešiti taj propust, a verovatno i rešiti i ostale probleme koji muče korisnike njihovih telefona.

Nakon objave novih verzija operativnih sistema, obično se korisnicima savetuje da pričekaju sa nadogradnjom bar nekoliko dana kako bi saznali postoje li neki problemi sa softverom.

Ovo nije nepoznata situacija za korisnike Appleovih uređaja, jer se često, nakon velikih nadogradnji, pojavljuju bagovi – ponekad korisnici prijavljuju i znatno smanjenje trajanja baterije, pre nekoliko godina imali su problem sa Touch ID-jem, mobilnim signalom itd.

strana 1 od 27 idi na stranu