Supermozak [podcast]

U ovoj epizodi serijala "da li ste znali" otkrivamo još jednu kompaniju koju je napravio Elon Musk. Ono što rade je tek priča za sebe.

Podeli
Foto: Vladgrin/Depositphotos
Foto: Vladgrin/Depositphotos

Znali smo da postoje, ali nismo imali mnogo detalja o tome šta tačno planira Neuralink, kompanija koju je osnovao Elon Musk, a čiji je cilj razvoj i prodaja proizvoda koji bi trebalo da spoje ljudski mozak i mašine (Brain-mashine interface).

Da bi mozak postao super mozak mora se nadograditi hardverom i softverom, pa u ovoj epizodi otvaramo priču o tome kako Musk i Neuralink planiraju da dopru do neurona, čitaju i pišu informacije u ljudski mozak.

Proslavili smo 50 godina od prvog ljudskog koraka na Mesecu, Google je nastavio da objavljuje informacije o Pixelu 4, Apple je kupio Intelov biznis koji je sam napravio, poslao MacBook u penziju i napravio najbolji junski kvartal otkad postoji.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, preko Apple Podcastsa ili Google Podcastsa, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, YouTubeu, Mixcloudu, ocenite nas gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Autori: Aleksandar Miladinović i Ivan Jelić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.