Radi na pokret: Google najavio inovativne funkcije novog Pixela 4

Nova, četvrta, generacija Pixel pametnih telefona upravo je zvanično najavljenja. Google je kod ovih uređaja u prvi plan stavio dve potpuno nove funkcije.

Izvor: B92, Google Blog
Podeli

Pixel 4 će korisnicima ponuditi mogućnost kontrole sadržaja putem pokreta i gestikulacije (Motion Sense), kao i otključavanje uređaja pomoću crta lica (Face Unlock).

Motion Sense omogućava kontrolisanje osnovnih funkcija, kao što su odabir pesama sa plej liste, isključivnje alarma ili utišavanje zvuka, pomoću gestikulacije.

To omogućava sistema radara, smešten iznad ekrana koji je u stanju da detektuje i najmanji pokret. Sistem će, za sada, biti u stanju da prati samo jednostavnije pokrete rukom.

I pored toga što zvuči poznato, Face Unlock nije sistem prepoznavanja lica kakav nam je poznat sa drugih aktuelnih Android telefona, već je sličniji prepoznavanju lica kakvo je Apple predstavio kod iPhonea X.

Face Unlock skenira 3D mapu lica pomoću dot projektora, IR kamere i iluminatora, kako bi sve prikupljene informacije upotrebio za otključavanje uređaja. Ovaj sistem je mnogo sigurniji od postojećih, pa ga je samim tim teže prevariti.

Google Pixel 4 pametni telefoni će se na tržištu, tačnije odabranim tržištima, naći kasnije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.