Preživeti Appleov Dark Mode (WWDC19) [podcast]

Preživeli smo Appleovo uvodno obraćanje na ovogodišnjem WWDC-ju kako vi ne biste morali.

Podeli
Appleov direktor Tim Cook i direktor za dizajn Jony Ive ispred novog Mac Proa | Foto: Justin Sullivan/Getty Images
Appleov direktor Tim Cook i direktor za dizajn Jony Ive ispred novog Mac Proa | Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Kalifornijski maraton koji je više ličio na sprint doneo nam je čak i previše novosti, ali i nadu da za geekove i dalje ima mesta na Appleovim konferencijama. Operativni sistemi se umesto spajanja i dalje razmnožavaju kao amebe, a glas profesionalaca se po svoj prilici čuo dovoljno daleko da stigne i do Appleovog svemirskog broda.

Sada definitivno znamo da od spajanja iPada i Maca u dogledno vreme definitivno nema ništa, mada iPadOS, kako se sada zove iOS za iPad, ispravlja dosta toga što mu je zamerano. iOS 13 bi trebalo da bude brži, WatchOS 6 da učini Apple Watch samostalnijim, a nove verzije ostalih Appleovih operativnih sistema za "po kući" donose mogućnost da ih koristi više od jedne osobe.

Hardverski povratak ovog puta desio se Mac Prou, novi Pro u velikoj meri liči na "pravi" kompjuter, "pro" su mu karakteristike, ali i cena. To se naročito odnosi na novi Appleov monitor za koji samo postolje košta hiljadu dolara.

Sve to, ali i druge bitne momente, kako za korisnike tako i za developere, iz gotovo dva i po sata duge uvodne sesije ovogodišnjeg WWDC-a spakovali smo u 30ak minuta zvuka. Hvala na slušanju, hvala Twitter ekipi na podršci!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, YouTubeu, Mixcloudu, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Autori: Aleksandar Miladinović i Ivan Jelić

Epizoda snimljena 03.06.2019, odmah nakon događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.