Windows 10X na čekanju, Windows 10 dobija nove mogućnosti

Microsoft je zvanično potvrdio da je zaustavio razvoj Windows 10X, Chrome OS konkurenta za uređaje sa jednim ekranom i sa dva ekrana.

Izvor: B92, Bleepingcomputer
Podeli
Foto: monticello / Shutterstock.com
Foto: monticello / Shutterstock.com

Ranije ove nedelje, Microsoft je indirektno potvrdio da je otkazao svoj novi operativni sistem, Windows 10X, koji je trebalo da bude lansiran kasnije ove godine na novom asortimanu 2-u-1 / prenosnih računara od Microsoftovih partnera.

U promenama koje je trebalo da donese Windwos 10X, izostavljaju se oštri zaobljeni uglovi, Windows 95 ikone bi se pretvorile u "Fluent" ikone i omogućilo novo iskustvo u Start meniju.

U postu na blogu, Microsoft je objasnio da bi tehnologija razvijena za Windows 95 mogla da bude korisna za veći broj korisnika i da nema smisla ograničavati svoje inovacije na deo kupaca.

"Umesto da 2021. godine na tržište donesemo proizvod pod nazivom Windows 10X kao što smo prvobitno nameravali, mi koristimo saznanja sa svog dosadašnjeg putovanja i ubrzavamo integraciju ključne temeljne 10X tehnologije u druge delove Windows-a i proizvode kompanije", piše u blogu kompanije Microsoft.

Funkcije Windows 10X su već počele da se pojavljuju u verzijama pregleda. Na primer, nova tehnologija kontejnera aplikacija za Windows 10 za usluge poput Microsoft Defender Application Guard i Sandbox zasnovana je na tehnologiji koja je prethodno razvijena za Windows 10X. Isto tako, poboljšano iskustvo unosa glasa, prethodno ekskluzivno za Windows 10X, takođe dolazi i za Windows 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.