Google olakšava deljenje fajlova između korisnikovih Android uređaja VIDEO

Google je najavio niz Android ažuriranja koja bi telefone i tablete trebalo da načine korisnijim mnogim korisnicima.

Izvor: B92, Engadget
Podeli

Jedna od značajnijih promena odnosi se na Nearby Share, koja bi trebalo da olakša prenos fajlova između korisnikovih Android uređaja. Nakon što omogućite "self-share" funkciju, vaši Android uređaji će automatski prihvatati fajlove jedni od drugih, čak i ako je ekran isključen. Opcija self-share bi trebalo da bude dostupna u narednih nekoliko nedelja.

Nije poznato kada ćete moći da koristite neke od drugih novih funkcija, koje uključuju više podešavanja pristupačnosti. Android ima funkciju koja se zove "zvučna obaveštenja" koja je dizajnirana da pomogne gluvim i nagluvim korisnicima. Kada je ova funkcija omogućena, može da osluškuje zvukove poput požarnih alarma, kucanja na vratima i tekuće vode i da upozori korisnika preko vizuelnih obaveštenja ili vibracijom na telefonu ili satu.

Google TV sada ima izbor filmova sa audio opisima. Možete ih pronaći preko Google Assistanta tako što ćete reći "Search audio description movies" (Pretraži filmove sa audio opisom).

Google dodaje i opciju višestrukog kačenja u Meet video pozive. Ovo će omogućiti korisnicima da zakače feedove od, na primer, osobe koja govori ili prevodioca za znakovni jezik — ili možda prijatelja kako bi se jasnije videla njihova reakciju na ono što je rečeno.

Meet dobija nove opcije. Moći ćete da gledate YouTube video snimke i igrate igrice sa do 100 prijatelja i članova porodice istovremeno. Google kaže da ova funkcija stiže korisnicima na Android telefonima i tabletima.

Povrh pomenutih promena, očekuju se ažuriranja za Drive i Keep vidžete, više Emoji Kitchen dodataka na Gboardu i način da dodate više emodžija u svoje poruke jednim dodirom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.