Plaćajte lako i bezbedno uz Google Pay i Mastercard

Korisnici u Srbiji sada imaju mogućnost da koriste Google Pay usluge, zahvaljujući kompaniji Mastercard i partnerima iz bankarskog sektora.

Podeli
Foto: Mastercard / Promo
Foto: Mastercard / Promo

Mobilna plaćanja su zgodan način da pomoću svog pametnog telefona, pametnog sata ili nekog drugog uređaja obavljate transakcije u pokretu.

Zbog svoje praktičnosti, popularnost mobilnih plaćanja raste širom sveta, a poslednjih godina sve je veći broj opcija za mobilna plaćanja koje su dostupne građanima Srbije. Google Pay je najnovije rešenje iz ovog segmenta.

Google Pay je u namenjen korisnicima Android i WearOS operativnih sistema, koji su domunantni u Srbiji.

Beskontaktna Google Pay plaćanja na domaće tržište donosi kompanija Mastercard, u saradnji sa partnerima iz bankarskog sektora. Plaćanja Mastercard karticama preko Google Pay moći će da se obavljaju na svim lokacijama gde su beskontaktna plaćanja prihvaćena, tako da korisnici mogu da plaćaju mobilnim telefonom koji inače nose sa sobom, čime se korisničko iskustvo pojednostavljuje i ubrzava.

Foto: Mastercard / Promo
Foto: Mastercard / Promo

Google Pay je dostupan korisnicima Android uređaja sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemom. Korisnici mogu da dodaju svoje debitne ili kreditne Mastercard kartice u sklopu Google Wallet (Google Novčanik) aplikacije gde se one digitalizuju i postaju spremne za korišćenje.

Korišćenje i instaliranje potrebnih servisa je lako. Na svom Android uređaju otvorite Google Wallet, ili ga preuzmite iz Google Play prodavnice. Nakon toga, u aplikaciju dodajte svoju Mastercard karticu preko opcije "Add to Wallet" (slikajte karticu ili podatke sa nje unesite ručno). Nakon verifikacije od banke, Google Pay je spreman za korišćenje.

Korisnici jednostavno, pomoću svojih telefona, mogu veoma lako da vrše plaćanje gde god je ono omogućeno beskontaktno. Nema potrebe za novčanicima, nije potrebna internet konekcija niti unošenje PIN kodova.

Sve što je korisnicima potrebno, da bi koristili Google Pay u Srbiji, jeste Mastercard kartica izdata od strane neke od banaka koje trenutno nude ovu uslugu: OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

Foto: Mastercard / Promo
Foto: Mastercard / Promo

Bezbednost plaćanja je važan aspekt svakog plaćanja, a Google Pay plaćanja Mastercard karticama pružaju dodatni stepen bezbednosti, zahvaljujući tehnologiji tokenizacije. Pomenuta tehnologija štiti informacije o korisniku kartice tako što broj računa menja jedinstvenim tokenom, odnosno zamenskim brojem, tako da se pravi broj kartice ne razmenjuje sa trgovcem.

Tu su i druge mere zaštite, kao što su verifikacija sa bankom prilikom dodavanja kartice u mobilni novčanik, otključavanje telefona za potvrdu transakcije veće od 4.000 dinara, mogućnost deaktiviranja usluge putem Google podešavanja u slučaju gubitka uređaja i tako dalje.

Uz Google Pay, svojim mobilnim telefonom sada možete beskontaktno da plaćate u prodavnicama, gradskom prevozu i drugim lokacijama, a sve to na bezbedan i efikasan način.