Može li veliki televizor u maloj sobi?

Stav „manje je više” može se primeniti u mnogim situacijama, ali ne i kada je u pitanju veličina ekrana televizora. Standardi su se promenili i postaje nezamislivo gledati sa društvom omiljeni film ili finale Lige šampiona na televizoru od 32 inča, zar ne?

Podeli
Foto: Samsung Promo
Foto: Samsung Promo

Međutim, mnogi korisnici se prilikom kupovine televizora dvoume i oklevaju, misleći da će veliki ekran „progutati” malu sobu ili da će se osećati kao da sede u prvom redu u bioskopu.

Udaljenost na kojoj sedite od ekrana bi trebalo presudno da utiče na njegovu veličinu. Zato je kompanija Samsung razvila formulu koja može biti od pomoći. Kada se podeli sa dva, razdaljina sa koje uobičajeno gledate omiljeni program predstavlja preporučenu veličinu ekrana. Ukoliko recimo, televiziju gledate sa udaljenosti od 150 inča, preporučena veličina dijagonale je 75. Kako biste pored idealnih dimenzija dobili i savršen kvalitet slike, možete odabrati televizor ove veličine iz nove Samsung QLED serije. Dodatno, modeli iz ove serije dolaze sa veoma tankim, gotovo neprimetnim okvirom, zbog čega će zauzeti manje mesta, uklapajući se u potpunosti u prostoriju.

Prilikom kupovine televizora, od izuzetne važnosti su i uglovi gledanja i raspored nameštaja u sobi. U idealnom slučaju, televizor bi trebalo da bude postavljen u visini očiju, ili bar ne više od 15 stepeni ispod ili iznad, to jest, 40 stepeni levo ili desno, kako biste se osećali što prirodnije i izbegli bolove izazvane neprijatnim položajem.

Foto: Samsung Promo
Foto: Samsung Promo

Dalje, važno je i da li obično gledate TV sami ili u velikoj grupi. Zamislite situaciju: večeras je na programu vaša omiljena utakmica, okupili ste ekipu, napravili kokice, sve je spremno i… neko je opet seo na vaše centralno mesto ispred televizora. Kako bi svako mogao da uživa u besprekornom kvalitetu slike iz bilo kog ugla prostorije, birajte Samsung QLED ekrane, koji zahvaljujući tehnologiji Ultra Viewing Angle umanjuju rasipanje svetlosti, omogućavajući prikaz veličanstvenih boja.

Razvoj tehnologije, digitalizacija i težnja ka stvaranju besprekornih uređaja učinili su da, kada je u pitanju veličina televizora, čuveno „manje je više” postane „što više (veće), to bolje”.

Foto: Samsung Promo
Foto: Samsung Promo