Prednosti koje donosi kamera u vozilima

Živimo u svetu u kome su promene konstantne, a broj automobila na ulicama raste svakog trenutka. Prema podacima iz 2018. godine, na ulicama Srbije prisutno je preko 2 miliona vozila, a 2010. godine ovaj broj je iznosio 1,5 miliona.

Podeli
MiVue J85 / Foto: Mio promo
MiVue J85 / Foto: Mio promo

Uz sve veći broj vozila na ulicama, raste i broj saobraćajnih nezgoda, ali i ostalih problema koje vozila donose. Samo tokom protekle godine, zabeleženo je 41.000 isključenje vozila čiji su vlasnici bili u alkoholisanom stanju.

Imajući u vidu ove podatke, ne čudi činjenica da su kamere sve prisutnije u vozilima. Osnovna svrha kamere je da zabeleži zvuk i sliku onoga što se dešava u vozilima, ali i van njih, dok vozite.

Trenutno, ova vrsta kamera je u širokoj upotrebi širom sveta od strane vozača, instruktora vožnje, taksista i vozača autobusa, policajaca ali mnogih drugih. U ovom tekstu navodimo samo neke od prednosti koje kamere u vozilima donose.

One obezbeđuju dokaze iz prve ruke u slučaju saobraćajnih nezgoda, to predstavllja glavni razlog zašto su mnogi vozači odlučili da investiraju u kamere, posebno u Rusiji, gde je trenutno u upotrebi najveći broj kamera. Svi smo bili u prilici da pogledamo te snimke! Ukoliko je došlo do saobraćajne nezgode, a vaše vozilo je učestvovalo, možete dokazati da niste krivi.

Kamera u autu je savršeno rešenje za bahate vozače jer ih možete prijaviti. Svako od nas je bar jednom bio u prilici da se susretne sa neodgovornim vozačem. Zahvaljujući kameri možete prijaviti vozače koji voze pod dejstvom alkohola, ali i one koji koriste telefon dok voze.

Da li brinete da vaše dete može uzeti vaš auto, iako ste mu strogo zabranili da to čini ili želite da proverite šta se dešava kada ostavite svoj auto kod lokalnog mehaničara? Kamera je pravo rešenje za ovakve situacije.

Kamere vam pomažu da predupredite prevare. Osiguravajuće prevare su najčešći problem 21. veka, kada su u pitanju vozila i saobraćaj. Ne samo da prevare negativno utiču na osiguravajuće kompanije, već utiču i na same vozače.

Drugim rečima, neki vozači namerno izazivaju saobraćajne nezgode samo da bi okrivili drugu stranu, i na taj način došli do novca.

Možete zabeležiti celo putovanje

Da li želite da vam putovanje bude nezaboravna uspomena koje se možete prisetiti kada kog poželite? Ako je tako, kamera predstavlja odličnu investiciju koja će pomoći da svoje putovanje pretvorite u sjajno iskustvo i uspomenu koje ćete se rado sećati.

MiVue C570EU / Foto: Mio promo
MiVue C570EU / Foto: Mio promo

Pomoću kamera možete efikasno preduprediti štete prilikom parkiranja. Ukoliko ste umorni od toga da vam komšija redovno ogrebe auto prilikom isparkiravanja, onda je kamera u autu pravo rešenje za vas. Takođe, instalirana kamera može efikasno da snimi vandale koji pokušavaju da provale u vaš auto, posebno u slučaju da auto ostavljate na javnim parkinzima koji su slabo osvetljeni.

Jedna od najvećih prednosti ovih kamera je što mogu da ostanu aktivne i tokom noći, bez uključenog motora. Pored toga, ovim kamerama se može upravljati daljinski, iz udobnosti vašeg doma, a sve podatke možete prebaciti na laptop, tablet ili pametni telefon.

Zaključak

Ukratko, kamera u vozilima je sjajna investicija, ali kako kupiti kvalitetnu, a pristupačnu kameru?

Mio Technology je kompanija koja donosi nova iskustva zahvaljujući svom proizvodnom asortimanu kamera, od jednostavnih pristupačnih modela kao što je MiVue C312 do vrhunskih modela, kao što su MiVue J85 i MiVue C570, koje se mogu pohvaliti odličnim odnosom cene i kvaliteta. Dolaze sa velikim brojem opcija i funkcija.

Model MiVue C570, beleži sve, bilo da je noć, bilo da je dan. Zahvaljujući uglu gledanja od 150° i otvoru blende od F1.8, ovaj uređaj beleži sve što vidite ili ne vidite tokom vožnje. Sony-ijev kvalitetni STARVIS CMOS obezbeđuje snimke vrhunskog kontrasta, jasnih i bogatih boje, posebno u uslovima slabog osvetljenja. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji detekcije pokreta, MiVue™ C570 se automatski aktivira i beleži snimke kada otkrije kretanje u blizini automobila. Na ovaj način se prikupljaju dokazi i kada niste u vozilu. U ovom slučaju potreban vam je Smartbox, koji se kupuje posebno. Ovaj model dolazi sa ugrađenim GPS-om koji beleži lokaciju na kojoj se nalazite i brzinu, što može biti važan dokaz u slučaju da vam zatreba. Opcija GPS praćenja vozila beleži lokaciju, rutu, brzinu i prikazuje se na Google mapama pomoću aplikacije MiVue Manager.

Kamera MiVue J85, kao i model MiVue C570, dolazi sa uglom gledanja od 150° i otvorom blende od F1.8, Sony-ijevim kvalitetnim STARVIS CMOS-om, opcijama GPS praćenja i Parking Mode. Međutim, J85 ima opcije podsećanja i upozorenja koje nam pomažu da bezbedno stignemo do cilja. Ovaj model dolazi sa naprednim sistemom upozorenja, uključujući sisteme upozorenja u slučaju prepreke na putu (Forward Collision (FCWS)), u slučaju izlaska iz trake (Lane Departure Warning System (LDWS)) i u slučaju umora (FA).

Za više informacija posetite: Mio Srbija na IN, @miosrbija na FB, kao i na sajtu Gigatrona.