1. Nisu krivi hakeri, mi smo krivi, mi smo g....!
    (Apatrid, 6. oktobar 2021 17:34)

    # Link komentara

  2. Ja verujem samo u objasnjenje srpskih komentatora.Sve ostalo je obmana!
    (ljubica, 6. oktobar 2021 15:19)

    # Link komentara

  3. Naravno komentatori sve znaju bolje od strucnjaka, isto tako znaju poreklo Korone, ko je kriv za napade 9/11, da je zemlja ravna ploca i slicno. Cak i ljudi koji imaju neke predstave o tehnologiji misle da znaju sve. Pazi ovaj jedan lik bi uradio bekap rutera, ma da, to je tako kod tebe u firmi gde ima 100 uredjaja. Ali kako da budu vidljivi kada im ne radi BGP? Ovde je bilo nesto mnogo vece sto mi obicni IT ne znamo jer s tim ne radimo (osim ako ne radite kod velikih provajdera)....
    (DaLanik, 6. oktobar 2021 08:54)

    # Link komentara

  4. @Neko iz mase
    Koliko ti pojma nemas, nisi ni svestan.
    (cica, 6. oktobar 2021 08:52)

    # Link komentara

  5. Eh, neko iz mase. Zamisli ako pogresno proglasis AS na ripu, i to zaglavi na svim vecim ruterima. Doduse oni su to uradili sa svim svojim ASovima. Sta mislis koliko treba vremena da prodje dok ne mozes da posaljes ispravku?

    Ko danas sve se lozi da zna kako Internet funkcionise, nije ni cudo da su nekig takvog zaposlili :)

    P. S. Sto niste sami istrazili sta se desava sa padom, jednostavno je ako imas pristup netu i malo znanja :)
    (pravnik, 6. oktobar 2021 08:41)

    # Link komentara

  6. Ma kako da ne. Da je samo do konfiguracije, mogli su da urade rollback i vrate predhodnu verziju koja je bila stabilna, dok ne isprave greške u konfiguraciji na novoj verziji. Mislim, ni jedna malo ozboljnija kompanija ne radi rollout bez backup-a i mogućnost da se vrati na predhodnu verziju. Ako se radi o profesionalcima, trajanje rollback-a trebalo bi da se meri minutima i naravno uz obaveštenje korisnicima da su u toku radovi na otklanjanju smetnji.
    Ovo je sigurno bio hakerski napad spolja, jer nisu mogli da se sastave šest sati. Toliko im je trebalo da izoluju napad, analiziraju i poprave štetu i konačno urade rollout. Sve ostalo je priča za malu decu. Budemo videli da li su napadači uspeli da ukradu podatke korisnika. Ili će ih prodati nazad Facebook-u ili će podaci otići nekom drugom za dobre novce.
    (Neko iz mase, 5. oktobar 2021 20:51)

    # Link komentara

  7. Da, muceni sigurno nemaju test okruzenja i odvojene VLAN-ove.
    (vojkan85, 5. oktobar 2021 19:34)

    # Link komentara

  8. Džaba to objašnjavate Srbima, sve oni znaju bolje od svih stručnjaka. Ništa im neće promeniti mišljenje. A ne znaju ni šta znači k od konfiguracije routera :)
    (American, 5. oktobar 2021 19:26)

    # Link komentara