1. @(Pobesneo Maks, 24. maj 2021 21:14)

    Isto tako kupuje obradivu zemlju po USA u nenormalnim kolicinama.
    (Miran, 25. maj 2021 14:46)

    # Link komentara

  2. Windows 7 prestali sa podrškom, Windows 10X nije ni izašao, dakle prvi put Microsoft bukvalno ima samo jedan OS u "opticaju". Neverovatno da bukvalno teraju da se koristi samo Windows 10.
    (depra, 24. maj 2021 09:44)
    Windows 8.1 ima podrsku do januara 2023.
    (Lynx, 25. maj 2021 12:22)

    # Link komentara

  3. Očigledno se gejtsu više isplatio virus i vakcine nego Windows.
    (Dragan, 24. maj 2021 10:11)

    Vise je nego ocigledno da ti ne znas bas nista o Gejtsu,njegovom radu,a jos manje o poreklu ogromnog bogatstva koje poseduje,koje se stalno uvecava ,kao i na sta trosi taj novac?

    MS je bio izvor njegovog bogatstva u pocetku,ali vec decenijama nije tako,jer ulaze u razlicite profitabilne poslove,kao sto je reciklaza i sl.,koji donose neverovatan profit.
    Takodje,on je najveci filantrop u istoriji sveta,jer svoj novac ulaze u razvoj vakcina ,kao i odrzivih nacina za iskorenjivanje siromastva u svetu,sto u nekoj perspektivi treba da dovede do smanjenja populacije na planeti,posto podizanje opsteg ekonomskog nivoa obavezno dovodi do pojave bele kuge i smanjenja populacije na odrziv nivo.
    Takodje se zalaze za smanjenje potrosnje u USA i ostatku Zapadnog sveta,jer oni trose vise nego svi ostali zajedno,sto dovodi do stravicnog trosenja resursa.

    Ono sto ,takodje ,ne razumes je da je novac zamena za robu i da vredi samo ako se trosi ,sto znaci da milijarde ne vrede nista ,ako sa njima nesto ne radis.
    Mozes ih potrositi na drogu,avione i kamione,a mozes ostaviti iza sebe nesto korisno,sto cini da taj novac ima neki smisao.
    On ulaze u razvoj vakcina ,sto je veoma skup proces i veoma administrativno zahtevan i ako nema dovoljno love,moze da potraje decenijama,kao sto je slucaj sa vakcinom protiv AIDS-a.
    (Pobesneo Maks, 24. maj 2021 21:14)

    # Link komentara

  4. Windows 7 prestali sa podrškom, Windows 10X nije ni izašao, dakle prvi put Microsoft bukvalno ima samo jedan OS u "opticaju". Neverovatno da bukvalno teraju da se koristi samo Windows 10.
    (depra, 24. maj 2021 09:44)

    Ms ima "samo " jedan OS?

    Win 7 je anticki os,skoro potpuno neupotrebljiv na novijim masinama,jer ne podrzava noviji hardver i na njemu moze da radi,ali jadno.
    Sa druge strane,win 10 je najbolji OS koji se trenutno moze kupiti na trzistu,najpouzdaniji win do sada,a svakako i najstabilniji.

    Problem je sto vecina polupismenih korisnika ne razume cemu uopste sluzi OS i zasto ga MS prodaje veoma jeftino i zmuri na ilegalno koriscenje istog?
    Razlog za to je zato sto MS najmanje zaradjuje od windowsa,koji je samo platforma za prodaju vrednih softvera i softverskih paketa ,kao sto je to Office,SQL,Share point,razliciti serveri (koji su zapravo OS-ovi sami po sebi),itd,koji su veoma skupi i najbolji na trzistu i bez kojih se ne moze zamisliti ozbiljno poslovno okruzenje.
    Linuxi imaju svoje mesto u svetu servera i to je neosporno,kao i cinjenica da odredjen broj korisnika se lozi na MAC OS,koji ima svojih prednosti za racunarski nepismene osobe,kao i zbog sinhronizacije sa Apple ekosistemom,ali za ozbiljne poslove tu je MS ekosistem,posebno u korporativnom svetu.

    Win 7 postoji samo zato sto pojedine aplikacije i dalje rade na njemu,kao sto su to razlicite bankarske aplikacije,koje su poslovicno uzasne .
    (Pobesneo Maks, 24. maj 2021 21:02)

    # Link komentara

  5. Očigledno se gejtsu više isplatio virus i vakcine nego Windows.
    (Dragan, 24. maj 2021 10:11) A Gejts ima veze sa trenutnim Windows-om i virusom kako? Totalni besmisao i elementarno neznanje. Ah, da. Da pogledamo na YouTube ili “proguglamo malo” i uverimo se sami, uz onu cuvenu otrcanu “pametnom dosta”. ;)
    (..., 24. maj 2021 17:50)

    # Link komentara

  6. Sramota što zakonodavci u EU ne stanu na put toj uceni - ako sam platio, po logici bih morao da imam pravo da ne dozvolim M$ da skuplja analitiku sa plaćenog sistema, niti da me primorava da instaliram dodatke koje ne želim.

    Neka izbace besplatnu verziju i neka se tu ponašaju poput gugla, a ne da ti fino naplate a ponašaju se isto kao i google, i pri tome apsolutno nemaš za neke poslove nikakvu alternativu.
    (kaboom, 24. maj 2021 14:56)

    Sjajno,ali da li si ikadao procitao EULA-u i video sta si zapravo platio?

    Sto se tice alternative,imas ih koliko hoces,ali pojedini namenski softveri se prave samo za windows ,ali to nije greska MS-a,vec developera,koji razvijaju za platformu koja se najvise koristi i donosi najveci profit i potpuno je besmisleno ocekivati da ce to da rade za OS-ove na nivou statisticke greske,kao sto su linuxi ili mac-os,koji ima odredjenu bazu korisnika,ali je to presmesno u odnosu na win.,koji drizi preko 90% trzista.

    Analitika je neophodna,kako bi se unapredjivao OS i to je neminovnost.Mozes je iskljuciti,ali samo ako znas kako ,a to znanje mozes steci iskustvom ili guglanjem,ako umes da koristis pretrazivace.

    MS nikada nece izbaciti besplatnu verziju,jer bi to bilo sasvim besmisleno,posto je sam windows veoma jeftin,a i znacajan broj korisnika ga ionako koristi besplatno,sto je opet u interesu MS,jer tako navikavaju potencijalne kupce na svoje proizvode.

    Jedini nacin da zeznes MS je da predjes na Linux.....
    (Pobesneo Maks, 24. maj 2021 17:08)

    # Link komentara

  7. Sve je to tanko... Pola godine šminkaju major update, i sad kada je stigao taj famozni 21H1, ja ne vidim skoro nikakvu razliku ni vizuelno, ni u fluidnosti rada. Čist marketing, a jako malo toga urađeno u praksi.
    (Carlito, 24. maj 2021 10:42)

    Smem se kladiti da su najveća "poboljšanja" sakupljanje analitike korisnika sistema koji moraš da platiš a koji radi kao besplatna konkurencija - šalje tvoje podatke u centralu radi marketinškog (i još po nekog) profilisanja.
    Sramota što zakonodavci u EU ne stanu na put toj uceni - ako sam platio, po logici bih morao da imam pravo da ne dozvolim M$ da skuplja analitiku sa plaćenog sistema, niti da me primorava da instaliram dodatke koje ne želim.

    Neka izbace besplatnu verziju i neka se tu ponašaju poput gugla, a ne da ti fino naplate a ponašaju se isto kao i google, i pri tome apsolutno nemaš za neke poslove nikakvu alternativu.
    (kaboom, 24. maj 2021 14:56)

    # Link komentara

  8. Kad je "poboljšano iskustvo unosa glasa" najmanja "prevodilačka" nebuloza, možeš misliti kakav je ostatak nečega što se zove članak. Nadjite nekog ko makar jedan jezik razume i tečno govori, engleski, srpski, bilo koji.
    (Dokle ..., 24. maj 2021 11:09)

    # Link komentara

  9. Sve je to tanko... Pola godine šminkaju major update, i sad kada je stigao taj famozni 21H1, ja ne vidim skoro nikakvu razliku ni vizuelno, ni u fluidnosti rada. Čist marketing, a jako malo toga urađeno u praksi.
    (Carlito, 24. maj 2021 10:42)

    # Link komentara

  10. Očigledno se gejtsu više isplatio virus i vakcine nego Windows.
    (Dragan, 24. maj 2021 10:11)

    # Link komentara

  11. Windows 7 prestali sa podrškom, Windows 10X nije ni izašao, dakle prvi put Microsoft bukvalno ima samo jedan OS u "opticaju". Neverovatno da bukvalno teraju da se koristi samo Windows 10.
    (depra, 24. maj 2021 09:44)

    # Link komentara