Bethesda u centru još jednog skandala: Konkurencija tvrdi da su ih namerno sabotirali

Nove The Elder Scrolls video-igre za sada nema na vidiku, a izgleda da Bethesda želi da se potrudi da u međuvremenu ne stigne nikakav klon. Tako bar misli izdavač Ragnarok, koji je zbog neuspeha svoje video-igre Rune 2 pokrenuo niz tužbi, a u jednoj je sada uključena i Bethesda/ZeniMax.

Izvor: play.co.rs
Pošaljite komentar
  1. Skyrim, kakav god da je, je mnogo bolja igra od Obliviona. U svakom pogledu. Morrowind je naravno ispred obe, ali je lose ostario. I graficki i mehanicki je iz proslog veka. Graficki mi i nije toliko bitno, ali mehanicki... Bilo bi lepo kad bi uradili remake. Kao sto je vec neko rekao, kad je izlazio Oblivion ocekivao sam novi, lepsi Morrowind. Na zalost dobili smo igru sa qucik travel mehanikom, konjem (sta ce mi konj ako imam quick travel) i pokazivacem za kvest sa kojim je obracanje paznje na dijalog i dnevnik totalno izgubilo smisao, a istrazivanje okoline je palo u drugi plan. Quick travel mehanika deluje samo na prvi pogled kao korak u napred, a radi se ustvari o lenjosti dizajnera, jer i Morrowind je imao nacine za brzo putovanje, ali su bili osmisljeni kao teleportacija iz mage gildova i sl. kao i scrolove kojim si mogao da se vratis do najblizeg hrama. A to je neko trebao da osmisli i rasporedi za sta ih u Oblivionu bas nije bilo briga. U Morrowind sam recimo voleo da levitiram dok putujem. Levitacija pogadjate nije ni postojala u Oblivionu, opet iz lenjosti. Ako dodate i hiljadu Oblivion kapija koje treba zatvoriti-cist filer, skaliranju tezine neprijatelja za nivoom lika (jos jedna naznka lenjosti) jasno vam je o kakvom koraku nazad se radi. Dzabe im i Patrik Stjuart i Son Bin i zabijanje strela u bunarsku kofu.
    (mahat, 3. decembar 2020 15:17)

    # Link komentara

  2. @Mandrak

    Meni je Morrowind nekako bio izmakao igracki i nisam ga nikad igrao. Doduse citao sam i cuo da je dobar. Ali se ne bih slozio da je Oblivon los, to je mozda i njihov peak sa celom franshizom. Za Skyrim si mozda malo u pravu kao i
    za Toda.
    (To je to..., 24. oktobar 2020 17:11)

    pa u tome i jeste problem, da si igrao Morovind, shvatio bi koliki je Oblivion promasaj. kada je izasao Oblivion ocekivao sam graficki unapredjen Morovind, ali su toliko pojednostavili Oblivion, valjda da bi se dodvorili konzolaskoj populaciji, da mi je bio skroz dosadan za igranje i pored lepe grafike. u Oblivionu sam dosao do vrha i fighters i mages gildova, razvijajuci samo atribute potrebne za fighters gild. zamisli da je Konan archmage? u Morovindu tako nesto nije bilo moguce, ako se igra normalno.
    (c64, 25. oktobar 2020 18:46)

    # Link komentara

  3. Mandrak
    Tek sad? Lik je vec godinama ovakav, Tod "It just works" Hauard se jednom radja!
     (Jaran, 25. oktobar 2020 14:04)

    # Link komentara

  4. Samo se setite onog celog fijaska kad su likovi morali da menjaju ime igre SCROLLS jer.. previse je slicno... lol.
    (Sabre, 24. oktobar 2020 14:03)

    Nije to svojstveno samo njima. Mnogo studija i/ili izdavača zaštitilo je određene pojmove iz naslova svojih igara.
    To je uobičajena praksa, i na neki način opravdana, ali samo u određenoj meri.
     (Abraham, 25. oktobar 2020 10:54)

    # Link komentara

  5. Isključujući Arenu i Daggerfall, odnosno gledajući samo Morrowind, Oblivion i Skyrim, Morrowind je daleko najbolji. Bethesda stvarno zna da napravi igricu, sami su im game engine-i loši. Zato koristim OpenMW za Morrowind...
    (Zoran Jankov, 25. oktobar 2020 09:58)

    # Link komentara

  6. Ko ce da igra to prevazidjeno je bolje bi im bilo da urade Fallout New Vegas 2
     (Acakg, 25. oktobar 2020 02:08)

    # Link komentara

  7. @Mandrak

    Meni je Morrowind nekako bio izmakao igracki i nisam ga nikad igrao. Doduse citao sam i cuo da je dobar. Ali se ne bih slozio da je Oblivon los, to je mozda i njihov peak sa celom franshizom. Za Skyrim si mozda malo u pravu kao i
    za Toda.
     (To je to..., 24. oktobar 2020 17:11)

    # Link komentara

  8. Jel sad shvatate ljudi koliko je dobro sto ih je Microsoft preuzeo? Beth, tacnije Zenimax su zlo zivo. Samo se setite onog celog fijaska kad su likovi morali da menjaju ime igre SCROLLS jer.. previse je slicno... lol.
    (Sabre, 24. oktobar 2020 14:03)

    # Link komentara

  9. Betesda je bila jedna od mojih omiljenih kompanija iskljucivo zbog toga sto su napravili predivni Morovindom. Poceli su da skrecu s puta sa Oblivionom i Skajrimom. Vecina je volela Folaut Selter ali nisu videli sta se valja iz brda. Sad vidim Betesdu kao imperiju zla. Stvarno nemas za sta da se uhvatis a da ne smrdi na korupciju i bezdusni korporatizam. Tod Hauard mi se nikad nije svidjao... Uvek je delovao ljigavo i sad je to potpuno isplivalo na povrsinu.
    (Mandrak, 24. oktobar 2020 11:45)

    # Link komentara

  10. Samo vrh ledenog brega,izgleda da Todu Hauardu nikada nije dosadno...
    (Zvoki, 24. oktobar 2020 10:57)

    # Link komentara