Irska tuži Fejsbuk: Zabrinuti za dečje podatke

Irska Služba za zaštitu podataka korisnika (DPC) pokrenula je danas dve istrage protiv kompanije Fejsbuk (Facebook), nakon što izrazila zabrinutost zbog upravljanja ove društvene mreže dečjim ličnim podacima na Instagramu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Zivim i radim u Irskoj sa porodicom. Klima je mnogo blaza nego u Srb i vreme je fenomenalno. Kupamo se svake godine u moru. Zime su mnogo toplije nego u Srb.

    Sto se FB tice, Irci slave dan kad je Fb dosao u Irsku. Najbolji poslodavac, sa najboljim platama i brigom za zaposlene. Godisnje daju stotine miliona u dobrotvorne svrhe. Fejsbuk kupuje samo zelene kWh.

    Mogao bih jos puno toga da pisem, ali cu samo da zakljucim da se zaposleni u FB tretiraju kao VIP gde god da se pojave. Toliko je FB kao firma cenjena u Irskoj. Ovo sa tuzbama su manje politicke igrarije.

    Kamo srece da im padne na pamet da dodju u Srb i naprave data centar ili makar ofis.
     (Bojan, 20. oktobar 2020 13:11)

    # Link komentara

  2. Vreme nije uzasno, ja zivim preko 20 godina u Irskoj. Od Maja do kraja Septembra je odlicno vreme, suncano i toplo, naravno sa povremenom kisom koju imas i kod nas. U septembru sam se kupao na trí kraja Irske :prvi u Dublinu, drugi na jugu Irske (Tramore) i na zapada, na Atlanskoj obali. OK, od januara pa do aprila je stvarno lose, kisa, vetar, vlaga, ali naravno ne svaki dan, snega nema, nekad napada kao 2010 ili sad nedavno mislim 2018. Temperatura leti, super, 20, 21 stepen, nema vrucina, ja volim klimu u Irskoj jer nema krajnosti kao kod nas.
     (Alex, 19. oktobar 2020 19:39)

    # Link komentara

  3. irska je centar svega. u IT sektoru imaju skoro sve firme iz vrha, farmacija isto.... može lepo da se zaradi (i van ova 2 pomenuta sektora), jedino je užasno skupa renta u Dablinu. odlična zemlja za zaraditi pare. vreme je užas, bez preterivanja.
     (Grof, 19. oktobar 2020 15:24)

    # Link komentara