1. Koga briga za Chrome. Samo Safari :)))
    (lule_banana, 7. jul 2020 10:56)

    # Link komentara

  2. Ostacu ja na Safari, no thanks
    (Konstantin Malaev, 7. jul 2020 04:58)

    # Link komentara

  3. probajte pretrazivac zvani FLASH PEAK SLIMBOAT. Ima na bazi mozile i hroma. zahvalicete mi kasnije... svako dobro
    (NesviL, 6. jul 2020 23:36)

    # Link komentara

  4. Ja sam se frapirao kad sam video koliko mi je rama povuko hbogo na mozili na win 10. Imam 8 gb ddr4 od toga 6gb otislo na gledanje filma na hbo. Procesor pik na max. Par puta sam probao, komp mi se toliko uspori da je to neverovatno. Na laptopu linux deepin distribucija, za trecinu manje trosenje resursa. Evo ne znam, nisam pametan :)
    (Milan, 6. jul 2020 23:22)

    # Link komentara

  5. Use Brave app...
    (Poison, 6. jul 2020 22:46)

    # Link komentara

  6. @smoren
    Optimizacija koda je dug i samim tim skup proces za firmu. Ne racunajuci kompanije koje se bave velikim sistemima gde je optimizacija moranje, u zadnjih 15tak godina sam naisao na JEDNU (u ovom slucaju igru) za koju mogu da kazem da je odlicno optimizovana. Tu ubrajam korisnicke programe, sajtove kao i gaming sektor. Skidam kapu programerima iz Unknown Worlds!
    (Nele, 6. jul 2020 22:46)

    # Link komentara

  7. To da Java skript radi u pozadini koriste silni sajtovi.. Npr za online gledanje filmova I serija... Ti gledas a on u pozadini otvori 100 Tabova sa reklama koji rade punom parom
    (nikola, 6. jul 2020 22:23)

    # Link komentara

  8. Nekada je komp "za internet u filmove" oznacavao najlosije konfiguracije. Sad treba jaca konfiguracija za net nego za bilo koju igricu koju sam ja igrao.
    I nije Chrome u pitanju nego sajtovi - sto neko rece, programeri kao da zive od prodaje RAM-a, i ne pada im na pamet da optimizuju kod.
    (smoren, 6. jul 2020 20:51)

    # Link komentara

  9. Prvo, Chrome odavno ima optimizacije vezane za tabove u pozadini. Drugo, iako je JavaSkript pozeljno iskljuciti, u praksi to cesto nije moguce jer se dobar deo sajtova raspadne i ne prikazuje/funkcionise lepo bez ove moderne posasti. JavaSkript u browseru je zasnovan na bolesnoj ideji da sajt koji posecujem moze ubaciti i pokrenuti proizvoljni JS kod na mom racunaru. Konsekventno, mnogi sajtovi su poceli zaradjuju tako sto kroz java skript na racunaru posetioca rudare kripto valute ("cryptojacking"). Samim tim se povecava potrosnja energije i temperatura racunara, pa je i ventilator glasniji. "Teska vremena prijatelju moj..."
    (Igor Gavran, 6. jul 2020 20:28)

    # Link komentara

  10. Prvo, Chrome odavno ima optimizacije vezane za tabove u pozadini. Drugo, iako je JavaSkript pozeljno iskljuciti, u praksi to cesto nije moguce jer se dobar deo sajtova raspadne i ne prikazuje/funkcionise lepo bez ove moderne posasti. JavaSkript u browseru je zasnovan na bolesnoj ideji da sajt koji posecujem moze ubaciti i pokrenuti proizvoljni JS kod na mom racunaru. Konsekventno, mnogi sajtovi su poceli zaradjuju tako sto kroz java skript na racunaru posetioca rudare kripto valute ("cryptojacking"). Samim tim se povecava potrosnja energije i temperatura racunara, pa je i ventilator glasniji. "Teska vremena prijatelju moj..."
    (Igor Gavran, 6. jul 2020 20:28)

    # Link komentara

  11. opera !
    (zez, 6. jul 2020 20:09)

    # Link komentara

  12. Programeri danas žrtvuju RAM kao da žive od prodaje njega. Gledam Firefox koji ako ostaviš uključen samo vremenom sve više zauzima memoriju - povremeno čišćenje očigledno ne radi. Viber i Skype desktop aplikacije su danas ništa više do web klijenti upakovani oko Chrome osnove. Skype mi dođe na oko 1.5GB zauzimanja memorije i onda ga iznervirano restartujem. Krš aplikacije na sve strane.
    (rale, 6. jul 2020 19:51)

    # Link komentara

  13. @Mrgud
    Ne samo da nije zanemarljivo, nego verujem da to najviše i pojede baterije i svega van sajtova koji puštaju video snimke (kao npr YT).
    (Kecman, 6. jul 2020 19:26)

    # Link komentara

  14. google chrome svu svoju brzinu duguje epskom trosenju resursa racunara, a to sto je najcesce koriscen brauzer u svetu je posledica cinjenice da vecinu danasnjeg drustva kupuje reklama a ne sustina
    (marica, kriv, razumevanje..., 6. jul 2020 18:56)

    # Link komentara

  15. ovo da vidim, pa i onda da razmislim da li da poverujem... Daj Bože, ali...
    (misa, 6. jul 2020 18:53)

    # Link komentara

  16. Trebalo bi da naprave analizu koliko reklame na sajtovima jedu memoriju i bateriju. Sigurno nije zanemarljivo.
    (Mrgud, 6. jul 2020 18:19)

    # Link komentara