1. Običnom čoveku ili poslovnom korisniku dovoljna je 4G mreža samo da bude flat rate protok a ne da se ograniči. 5G je za sada nedovoljno ispitana i nepotrebna jer nemamo robote, samovozeće automobile i slično, samo pileće nožice. A ako postoji mogućnost da se to negde prvo ispita, kao na primer u Japanu na olimpijskim igrama pa tek onda polako da se vidi šta i kako. Prvo u razvijenim zemljama gde postoji infrastruktura koja će da omogući da predajnici budu postavljeni 5 puta gušće nego sada. U Srbiji je i običan kablovski internet razvučen žicama između zgrada bez ikakvog reda i zakona. Jedino što kod nas može da bude je da padaju ptice sa neba, deca vrište od glavobolje i da nam se brže topi sladoled na ulici.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (idiokratija, 8. mart 2020 19:00)

    Ne postoji dovoljno dobra studija uticaja ni za 4G mreže. Prestaje da koristite? Prepravljate transparente?
    (MiM, 27. april 2020 18:50)

    # Link komentara

  2. Slovenci su stopirali razvoj 5G mreže dok se ne proveri uticaj na zdravlje.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 7. mart 2020 11:09)

    Isto se desilo sa 4G. Stopirala, dobili nikakve garancije što se tiče uticaja na zdravlje, pa nastavili implementaciju. Inače, studija uticaja na zdravlje bi trajale godinama, a pošto je uticaj najverovatnije minimalan, to se neće desiti.
    (123, 27. april 2020 18:47)

    # Link komentara

  3. @misa
    Naravno da je tako. Svi operateri samo spustaju cene iz godine u godinu. Jednom mora da se stigne do nekog minimuma isplativosti ispod kog ne moze da se ide. Sve iz godine u godinu poskupljuje (struja, gorivo, hrana...) i niko se ne buni, a svi ocekuju da telekom usluge pojeftine.
    (Brdjani revolt 91, 10. mart 2020 11:31)

    # Link komentara

  4. Ovi u VIP krše zakon.Ako hoćeš da ih odjaviš moraš da im platiš sve preplate do kraja ugovora čak i ako nisi uzeo telefon .Ugovore promenuli u januaru.
    (zoki, 9. mart 2020 18:16)

    # Link komentara

  5. Mene interesuje da li će i tv biti u ponudi kao u Austriji?
    (Tweetee, 9. mart 2020 16:26)

    # Link komentara

  6. LTE (4G) i 5G tehnologije uopšte nisu zamišljene i pravljene kao tehnologije za mobilnu telefoniju, to su tehnologije za prenos podataka "bez žice". Na LTE (4G) konekciji niste mogli da napravite mobilni poziv, već se mobilni telefon prebacivao na 3G i kada završite poziv vraćao se na LTE konekciju. Tek kasnije je napravljen VoLTE (Voice over LTE) da omogući telefoniranje bez igranke po tehnologiji povezivanja. Nova 5G tehnologija je napravljena sa potpuno drugom idejom...
    Video sam komentare da treba da postoji flat (neograničeni) paket za data kod operatera. To je potpuno normalno očekivanje, već LTE sa svojim brzinama prenosa omogućava da potrošite pakete koje dobijate od naših operatera za nekoliko sati ( da ne kažem desetina minuta).
    (Predrag, 9. mart 2020 13:46)

    # Link komentara

  7. Iskreno imam neki osecaj da se osim imena, nista nece promeniti. Daj Boze da gresim. Nekako je atmosfera kao da operateri "saradjuju", nijedan nije ultra povoljniji od druga dva, drze neku nezdravu konkurenciju, kod svih su manje-vise iste cene paketa i uredjaja, eventualno je neki model npr. telefona jednog meseca jeftiniji kod jednog, narednog meseca kod drugog operatera. Nazalost smatram da nema zdrave konkurencije. Mozda gresim.
    (misa, 07. mart 2020 11:20)
    I srbiji se svaksko nece primetiti 5G prednosti jel adekvstnih servisi koji koriste pogodnosti te brzine ne postoje.
    (alkc, 9. mart 2020 00:32)

    # Link komentara

  8. Običnom čoveku ili poslovnom korisniku dovoljna je 4G mreža samo da bude flat rate protok a ne da se ograniči. 5G je za sada nedovoljno ispitana i nepotrebna jer nemamo robote, samovozeće automobile i slično, samo pileće nožice. A ako postoji mogućnost da se to negde prvo ispita, kao na primer u Japanu na olimpijskim igrama pa tek onda polako da se vidi šta i kako. Prvo u razvijenim zemljama gde postoji infrastruktura koja će da omogući da predajnici budu postavljeni 5 puta gušće nego sada. U Srbiji je i običan kablovski internet razvučen žicama između zgrada bez ikakvog reda i zakona. Jedino što kod nas može da bude je da padaju ptice sa neba, deca vrište od glavobolje i da nam se brže topi sladoled na ulici.
    (idiokratija, 8. mart 2020 19:00)

    # Link komentara

  9. Samo da nam ne donose svoje kategorije u brzini, koje su uveli u Austriji, pa vam je dzaba koja je brzina ako niste prioritetna kategorija.
    (Dule, 7. mart 2020 16:05)

    # Link komentara

  10. ko i u Hr..bio Vip.a.sad A1..najbilja mteta po meni
    (joel, 7. mart 2020 14:43)

    # Link komentara

  11. Zadovoljan sam Vipom.
    (Renes, 7. mart 2020 14:01)

    # Link komentara

  12. uopste ne razumem i cemu naziv vip,kada je od tad moglo da bude a1 svuda u svetu..kao sto je vodafone svuda vodafone. drugi cirkus je telenor,koji zapravo nije vise telenor nego je vlasnistvo nekog konzorcijuma i veze nema vise sa maticnim norveskim telenorom,ali se i dalje zove tako. e trece, mts ili mtc nlu fazonu kada pisu kao cirilica..dok ih ne provali ruski operater koji se tako potpisuje vec dvadesetak godina. samo kod nas mora biti nesto naopako
    (AlenBor2, 7. mart 2020 11:32)

    # Link komentara

  13. Iskreno imam neki osecaj da se osim imena, nista nece promeniti. Daj Boze da gresim. Nekako je atmosfera kao da operateri "saradjuju", nijedan nije ultra povoljniji od druga dva, drze neku nezdravu konkurenciju, kod svih su manje-vise iste cene paketa i uredjaja, eventualno je neki model npr. telefona jednog meseca jeftiniji kod jednog, narednog meseca kod drugog operatera. Nazalost smatram da nema zdrave konkurencije. Mozda gresim.
    (misa, 7. mart 2020 11:20)

    # Link komentara

  14. Slovenci su stopirali razvoj 5G mreže dok se ne proveri uticaj na zdravlje.
    (Miloš, 7. mart 2020 11:09)

    # Link komentara