1. Старо извиђачко-војно правило.
     (МАЛИ ЧОВЕК, 20. novembar 2019 10:55)

    # Link komentara

  2. @strucnjak i @rebro

    Sygic koristi tomtom mape, a njih imate za IGO.

    Pa kako se snadjete.
    (Pera, 19. novembar 2019 22:31)

    # Link komentara

  3. @Strucnjak, ne moraš da platiš za Sygic jer postoji njihov klon, a zove se "Offline maps & Navigation" i besplatan je.
    (rebro, 19. novembar 2019 20:37)

    # Link komentara

  4. @Programer, a ko je taj Kamo Li?
    (rebro, 19. novembar 2019 20:34)

    # Link komentara

  5. @ja
    Facebook zna pre tebe da li ces raskinuti s devojkom:). Ljudi im daju razne informacije, imaju milijardu korisnika i naravno program koji to analizira. Na tako velikom uzorku nema greske...
    (Mister Vo, 19. novembar 2019 19:41)

    # Link komentara

  6. Kuda za Barandu?
    (Zema, 19. novembar 2019 16:55)

    # Link komentara

  7. Kakva ce zbrka da nastane :-D
     (UDBA, 19. novembar 2019 13:16)

    # Link komentara

  8. @ja:
    Vi ste to tek sad uvideli? To tako radi vec 5-10 godina. Sa tastature telefona na kome kucate znaju sta kucate i kome kucate, a kamo li na kom sajtu sta gledate.... Google je kupio firmu "BlueWave" koja ima softver za prepoznavanje govora. Sad telefon stalno slusa sta se desava (mikrofon je stalno aktivan) i kad cuje da ste vise puta pomenuli neki brend zna (a glas Vam razaznaje zahvaljujuci razgovorima koje obavljate) koje reklame da Vam ponudi. Probajte u blizini telefona da par puta pomenete neki brend recimo hrane za pse pa vidite reklame koje ce poceti da Vam se pojavljuju. Sve je to cena udobnog zivota pa ko hoce nema izbora.
    (Programer, 19. novembar 2019 13:04)

    # Link komentara

  9. "Карту читај, а сељака питај" је иначе изрека Јована Цвијића. И тада као и данас, није погрешио! :)
     (Гепард, 19. novembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  10. Naravno da bi se doslo do jos informacija, jer sto vise informacija to bolje reklame a reklama prodaje proizvod itd...
    (CIA snajka, 19. novembar 2019 11:16)

    # Link komentara

  11. Naslo se višak vremena i para... I tako krenem ja da obiđem Bosnu... asfalt, pa od jednom nema puta, obrni okreni, lokalni su zakon, a mogla se I neko pivce i rakiju da popiti šnjima :-)
    (Deda,Gavra, 19. novembar 2019 10:28)

    # Link komentara

  12. Offtopic, ali morao sam negde da napišem, jer sam se, pre par dana, stresao od jeze kad sam to video i kad sam ukapirao koliko nas prate. Živim u jednom manjem mestu na jugu Srbije i, s vremena na vreme, naručim iz lokalnih kafana i restorana da mi dostave neku hranu. Naručujem preko telefona, a siguran sam da te kafane nisu deo neke mreže globalnih restorana i da ne evidentiraju te narudžbine nigde (retko kad i račun dobijem). Frapiralo me je kad sam pre neki dan listao Fejsbuk i kad mi je iskočio predlog da instaliram Donesi aplikaciju, uz sličice - "naruči špagete bolonjeze iz restorana A", "naruči piletinu u sosu od plavog sira iz restorana B", "naruči sendvič od restorana C",... Dakle bukvalno ono što najčešće naručujem iz tih kafana i restorana! Kako se narudžbine nigde ne evidentiraju, jasno je da su mogli da izbace takav oglas samo ako su prisluškivali šta naručujem preko telefona. A to me je toliko prenerazilo da i dalje osećam jezu dok ovo pišem. Zamislite, neki nebitni lik, u nebitnom gradu, u nebitnoj zemlji, na lokalnom jeziku naručuje nešto iz nebitnog restorana, a oni imaju infrastrukturu ne samo da ga prisluškuju, nego i da prevedu, povežu telefonski broj sa nalogom na Fejsbuku (a, inače, nemam registrovan broj na Fejsu), personalizuju oglas i izbace mi kao predlog za neku lokalnu aplikaciju?! Zapita se čovek šta još sve mogu da prate, koji su im kapaciteti i šta sve mogu da urade s tim informacijama...
     (ja, 19. novembar 2019 10:26)

    # Link komentara

  13. a seljački kilometar?
     (Alice, 19. novembar 2019 10:10)

    # Link komentara

  14. Malo skretanje sa teme ali evo i mog utiska o online mapama.Prvi put sam koristio Sygic car navigaciju prošle nedelje.Prešao preko 1500 km po Italiji i sve savršeno radilo,aplikacija nije štucnula i navela me gde god je trebalo.Zapanjen sam da nije propustila ni jedan znak za ograničenje niti kameru čak i po nekim selendrama.Prvi put sam u iskušenju da platim za neku aplikaciju.Za svaku preporuku.
    (Strucnjak, 19. novembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  15. Jel to zbog političke korektnosti, ili već ko zna čega, prepravljate staru vojničku izreku????
    Oduvjek je bilo “Kartu čitaj, a seljaka pitaj” i niko se nikad nije vređao.... ovo sad čak i smješno zvuči..

    Ppuk Drago Mikulić, legendarni profesor Topografije i Taktike bi se okrenuo naglavačke... a trk volio bi čuti njegove komentare na ovaj članak!? Bilo bi neprocjenjivo!! Garant bi otiso kod babe na lokal!! :))
    (djuro, 19. novembar 2019 09:34)

    # Link komentara

  16. eto jos prilike za zaradu, plati guglu pa postavljaj preporuka koliko hoces
     (da da, 19. novembar 2019 09:27)

    # Link komentara