Parler ponovo na Apple App Store-u

Ugašena društvena mreža Parler trebalo bi da se pojavi na iOS-u 26. aprila, nakon ponovnog prihvatanja u Apple App Store. Međutim, iOS aplikacija će blokirati neki sadržaj koji je dostupan na Android-u i web verzijama Parlera - kompromis koji očigledno zadovoljava Apple-ove smernice za programere.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Parler je vest objavio u saopštenju za štampu. Privremeni izvršni direktor Mark Meckler rekao je da je kompanija "radila na uspostavljanju sistema koji će bolje otkriti nezakonit govor i omogućiti korisnicima da filtriraju sadržaj koji im je nepoželjan, istovremeno zadržavajući svoj stav o strogoj zabrani moderiranja sadržaja na osnovu gledišta."

Apple je prihvatio Parler nakon višemesečne zabrane pod pritiskom kongresa, dva dana pre saslušanja o Apple-ovoj App Store politici. Kompanija je rekla da je Parler - koji se promoviše kao manje strogo moderirana alternativa Facebook-u ili Twitter-u, sa Apple-om vodila "značajne razgovore", što je rezultiralo skupom predloženih promena koje bi bile u skladu sa Apple-ovom politikom sadržaja.

Apple, Google i Amazon zabranili su Parler nakon napada na američki Kapitol 6. januara, rekavši da Parler nije uspeo da se izbori sa nasilnim pretnjiama i sadržajem mržnje koji se pojavljivao na platformi. Parler je tužio Amazon, sa kojim je sarađivao za web hosting, ali tužba za sada loše prolazi na sudu. Google je nastavio zabranu Parleru svojoj Play prodavnici, ali korisnici mogu da instaliraju aplikaciju direktno na Android.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.