Twitter još agresivnije uklanja objave: "Ne, 5G ne izaziva koronavirus"

Društvena mreža Twitter sada još agresivnije pregleda objave koje povezuju 5G mrežu sa pandemijom koronavirusa, dodajući im oznaku gde korisnici mogu da "saznaju činjenice o Kovidu-19".

Izvor: B92, The Verge
Podeli
Foto: depositphotos, bernardojbp
Foto: depositphotos, bernardojbp

Klikom na ovu oznaku, Twitter će vas odvesti na stranicu na kojoj piše "Ne, 5G ne uzrokuje koronavirus". Tu se nalaze linkovi ka vestima, organizacijama za proveru činjenica i vladinim agencijama koje opovrgavaju teoriju zavere, piše Business Insider.

Dodali su i da će u potpunosti ukloniti tvitove samo kada sadrže "poziv na akciju koji potencijalno može da nanese štetu", ali i da "neće preduzimati akcije za svaki tvit koji sadrži nepotpune ili sporne informacije o koronavirusu". Ovo je u skladu sa ažuriranjem pravila koje je kompanija napravila u aprilu.

Ponekad se oznaka koristi i kada nije u pitanju nikakvo eksplicitno povezivanje 5G i koronavirusa, ili poziv na rušenje infrastrukture. Tako je označen i jedan šaljivi tvit u kom piše "Hmmm, danas ću saznati činjenice o povezanosti 5G i korone", a pored toga stoji čiča-gliša koji izlazi iz kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.