Nova Opera uvodi "noćni režim" na sve veb stranice

Tehnološke kompanije i proizvođači uređaja dugo se već trude da smanje plavu svetlost koju emituju ekrani - svetlost koja remeti prirodne cirkadijanske ritmove tela i negativno utiče na san. U tom cilju, brauzer Opera je upravo uveo inovirani noćni režim rada koja obećava još bolje iskustvo surfovanja tokom noći.

Izvor: B92
Podeli

Verzija 55 Opera veb pregledača za Android dolazi sa noćnim režimom koji ne samo da zatamni opcije pregledača, već ima mogućnost i da bele veb stranice pretvori u tamne čak i ako nisu predviđene da rade na taj način.

Ova opcija unosi promene u CSS sajta kako bi bele pozadine postale crne, umesto da samo smanjuje svetlinu, slično kao u alatima na kojima Chrome radi, piše Gizmodo.

Pored toga, korisnici će moći da odaberu svoj raspored, zakažu pokretanje i završetak tamnog režima, podešavaju automatske tajmere i zatamnjuju tastaturu ekrana.

Kako kaže u kompaniji Opera, ovom verzijom pregledača osigurali su "da nećete uznemiravati one oko vas koji pokušavaju da spavaju. Takođe, i vi ćete se osećati opuštenije kada dođe vreme da odložite svoj uređaj i odete na spavanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.