Microsoftov Surface Pro 8 dolazi sa 120Hz ekranom i Thunderbolt portovima

Izvor: B92, Engadget
Podeli

Microsoftov događaj 22. septembra bi mogao da uključuje jedno od najvećih ažuriranja Surface Pro-a godinama.

Prema The Verge-u, korisnik Tvittera Shadow_Leak, podelio je ono što izgleda kao prodajni oglas Surface Pro 8 tablet. Mašina sa operativnim sistemom Windows 11 navodno će podsećati na nadograđen Intel-ov pandan Surface Pro X sa 13-inčnim ekranom sa malim okvirima na 120 Hz.

Novi Surface Pro 8 bi mogao da koristi i kretivcima, jer ima dvostruki Thunderbolt port - navodi se da bi korisnici konačno, među ostalim perferijama, imali prostor za spoljni GPU.

Očekivano, novi Microsoftov računar se očekuje da dođe sa Core procesorima 11. generacije. Kao kod Surface Laptopa 4, postojaće mogućnost da se po potrebi zameni SSD.

Predstojeći događaj mogao bi biti jedna od najkompletnijih Microsoftovih prezentacija do sada, jer se očekuje predstavljanje i Surface Duo 2 sa potencijalnim nadogradnjama Surface Book, Surface Go i Surface Pro X. Međutim, ako su tačne informacije koje su procurile, Surface Pro 8 bi mogao glavna zvezda. Pro je bio jedan od najdugovečnijih Microsoftovih Surface uređaja, ali i jedan od njegovih najkonzervativnijih sa relativno malo izmena od 2019. godine, jer još uvek ima USB-A port.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.