MediaTek Dimensity 2000 benčmark pokazuje prednost u odnosu na Snapdragon 898

Informacije o predstojećem Dimensity 2000 5G procesoru zvuče obećavajuće i potencijalno bi moglo da bude velika konkurencija Snapdragonu 888.

Izvor: B92, Slashgear
Podeli
Foto: g0d4ather / Shutterstock.com
Foto: g0d4ather / Shutterstock.com

MediaTekovi Dimensity procesori pomogli su kompaniji da stekne jače uporište na 5G tržištu, ali malo njih bi moglo da stane uz rame sa vodećim procesorima Qualcomma. To bi moglo da se promeni sa Dimensity 2000, barem što se tiče sirovih CPU performansi. Na osnovu procurilih informacija sa Digital Chat Station, MediaTekov nadolazeći premium čip mogao bi da nadigra čak i Snapdragon-ov 888.

Snapdragon-ov 888 koji će napraviti Samsung, kao i Dimensity 2000 iz TSMC-a, biće 4nm čipovi sa sličnim Cortex-X2 “super velikim“ jezgrom koje radi na istoj brzini od 3,0 GHz. Razlika će biti u ostalim jezgrama kojima će, iako su ista, takt biti na različitim frekvencijama. U ovom konkretnom slučaju, Dimensity 2000 će imati tri velika jezgra na 2,85 GHz i četiri mala jezgra na 1,8 GHz, malo manje od 2,5 GHz i 1,79 GHz kod Snapdragon 888.

Naravno, to nisu performanse uređaja u praksi, a još uvek postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir da bi se uopšte počelo razmatrati ko bi bio pobednik između dva takmaca. Čak i ako Dimensity 2000 radi jednako dobro kao Snapdragon 888, to je ipak velika pobeda za MediaTek. To će posebno biti slučaj ukoliko njihova cena bude znatno niža. Tada će sigurno privući više brendova da ga koriste za svoje premium uređaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.