GoPro predstavio Hero 10 Black sa rezolucijom 5.3K i funkcijama kao kod pametnih telefona

GoPro je najavio sledeću verziju svoje akcione kamere, koja ima novi procesor koji omogućava kameri da snima u većim brzinama kadrova, ima bolju stabilizaciju i automatski postavlja video zapise u oblak tokom punjenja.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Tik.tak / Shutterstock.com
Foto: Tik.tak / Shutterstock.com

U najvećem broju slučajeva, Hero 10 može da snima sa dvostrukom brzinom kadrova od Hero 9 - Sada može da snima pri rezoluciji 5.3K pri 60 kadrova u sekundi, a može da snima na 4K u 120 frejmova u sekundi i 2,7K u 240.

GoPro kaže da je povećanje performansi posledica novog GP2 procesora kamere, koji je naslednik GP1 čipa koji se koristi u kamerama još od Hero 6 Black. GP2 takođe omogućava Hero 10 da na nekoliko načina bude sličan telefonu, od veoma osetljivog ekrana osetljivog na dodir, do teške video obrade koju radi sa stvarima poput mapiranja lokalnih tonova i poboljšanog smanjenja šuma.

Verovatno jedna od karakteristika najsličnijih pametnom telefonu je mogućnost kamere da otprema video zapise u oblak dok se puni. Međutim, za to je potrebna GoPro pretplata, koja iznosi 5 USD mesečno ili 50 USD godišnje. Pretplata vam takođe daje 100 USD popusta od kamere, čime bi se njena cena od 499 USD snizila na 399 USD, a takođe uključuje i pristup GoPro programu za zamenu oštećene kamere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.