Najbolji AnTuTu rezultat: Xiaomi Mi 10 prvi na listi?

Iz kompanije Xiaomi su još prošle godine zvanično potvrdili da će biti jedan od prvih brendova čiji će uređaj da pokreće Qualcomm Snapdragon 865 SoC. Sada, na AnTuTu je postavljen benchmark mobilnog telefona koji koristi upravo ovaj čipset. S obzirom na najave, moguće je da je baš to Xiaomi Mi 10.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Irrmago
Foto: Depositphotos/Irrmago

Xiaomi Mi 10 biće naslednik Xiaomi Mi 9, koji je predstavljen početkom 2019 godine.

S obzirom na AnTuTu rezultate, Mi 10 trenutno je uređaj sa najvećom ocenom na platformi, koji uspeva da dobije ukupni rezultat od 560.217.

Što se tiče grafičkih komponenti, telefon je postigao rezultat 210.317, čime je Adreno 650 GPU postao najbrži na tržištu.

U poređenju sa Snapdragonom 855, Snapdragon 865 je pokazao poboljšanje u ukupnom učinku na AnTuTu za najmanje 15 odsto, piše sajt Gizbot.

Osim ovih rezultata, ne znamo ništa više o hardveru uređaja. S obzirom na nedavne trendove, možemo pretpostaviti da će Xiaomi Mi 10 da stigne sa najmanje 8GB RAM i 128GB ROM memorije.

Očekuje se da će Xiaomi Mi 10 imati četiri kamere. Glavna će, verovatno, imati 64MP, dok će Mi 10 Pro možda imati i glavnu kameru od čak 108MP, slično kao Xiaomi Mi Note 10.

Pretpostavlja se da će uređaji imati AMOLED 1080p ekran i da će po tome biti konkurentni sličnim OnePlus i Asus vodećim telefonima.

Što se tiče cene, trebalo bi da očekujemo da će Xiaomi Mi 10 u osnovnoj varijanti da košta manje od 500$. Ova varijanta bi trebalo da bude dostupna samo na određenim tržištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.