Pred nama je godina gejminga: Evo koje će je igre obeležiti VIDEO

Od avantura u svemiru koje donosi Starfield do novog nastavka legendarnog Diabla, ovo su igre koje će uz malo sreće obeležiti 2023.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: KateV28 / Shutterstock.com
Foto: KateV28 / Shutterstock.com

2023. će, sudeći prema broju hit igara koje su odložene uu 2022, biti jako zanimljiva godina za video igre. Na horizontu su neki naslovi koji će velikim izdavačima doneti milione dolara, dok će gejmeri doći na svoje zbog prilično velikog izbora među naslovima.

Nova godina bi mogla da donese rekordan broj naslova mada je, kao i u slučaju 2022. godine, neminovno da ćemo bar deo iščekivanih igara videti tek sledeće godine.

Što se trendova u gejmingu tiče, njih je dosta teško predvideti, ali je jedna stvar sigurna, a to je da će se E3 vratiti sredinom juna i pružiće nam bolje razumevanje onoga što možemo da očekujemo od gejming industrije tokom drugog dela godine i nadalje.

Također nas čega veliki broj gejming adaptacija za TV i film. U januaru ćemo videti dugo iščekivanu seriju HBO-a The Last of Us, adaptaciju legendarnog naslova Naughty Doga. U martu će izaći biografska drama Tetris koja se bavi pravnom bitkom za prava jedne od najranijih super-igara. U aprilu će stići animirani Super Mario Bros, dok će ekranizaciju Gran Turisma raditi Nil Blomkamp.

Na kraju, najviše od svega se radujemo igrama koje će nam pružiti sate digitalne zabave i probuditi naše veštine, kreativnost i empatiju.

Dead Space Remake (27. 1. 2023.)

Od dolaska poslednje Dead Space igre prošlo je deset godina. Umesto da kreira četvrti deo, EA je zaključio da je bolje da se vrati na prvi nastavak. Sešten u budućnost 26. veka, Dead Space prati ulogu inžinjera Ajzaka Klarka koji, nakon što dobije poziv za pomoć od svoje devojke koja radi na rudarskom svemirskom brodu USG Ishimura, nailazi na posadu koja je većinom mutirala u neobične i veoma opasne oblike. Prvi Dead Space inspirisan je radovima Ridlija Skota, Džona Karpentera, Isaka Asimova i Artura Klarka poznata je kao jedna od najboljih horor igara svoje ere, a njen povratak opremljen poboljšanom grafikom i mehanikama igračima će doneti staro iskustvo u novom ruhu - i dodatne razoge zašto bi igre trebalo da igraju s upaljenim svetlom.

Hogwarts Legacy (10. 2. 2023.)

Warner Bros. Interactive igrače vodi u svet čarobnjaštva s novim RPG-om za jednog igrača, koji će pružiti sve od menjanja izgleda do moći glavnog lika, učenika pete godine na Hogwartsu. Smeštena u poslednju deceniju 19. veka, igra će nam omogućiti sve od odlaska na časove i obrazovanja, učenja čarolija i pripitomljavanja fantastičnih zveri do istraživanja više i manje poznatih delova Hogwartsa.

Star Wars Jedi: Survivor (17. 2. 2023.)

Respawn Entertainmentov nastavak Star Wars: Fallen Ordera stavlja nas u čizme Jedi viteza Cal Kestsa, koji nastoji da vrati balans u galaksiju pet godina nakon događaja iz prvog nastavka i 10 godina nakon treće epizode filma. Kestis će se u Survivoru boriti protiv novih protivnika i dobiće pristup novim svetlosnim sabljama i životinjskim pomoćnicima.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (12. 5. 2023.)

Nintendov dugo iščekivan nastavak Breath of The Wild igre je prekriven velom tajne. Reditelj Hidemaro Fuđibajaši i producenti Eiđi Aonuma koristiće elemente priče i koncepte koje nisu mogli da smeste u DLC-ove za Breath of The Wild. Premda još nemamo ideju o čemu će se u igri uopšte raditi, izgleda da će Link ovoga puta putovati letećim ostrvima daleko iznad Hyrulea.

Diablo IV (6. 6. 2023.)

Najnoviji nastavak čuvenog akcionog RPG-a nastavlja hroniku o borbi između raja i pakla, ubacivši nov element u obliku Nephalema, rase hibrida anđela i demona kojoj, na kraju, pripadaju i sami igrači. Diablo IV još jednom nudi izbor između nekoliko klasa - varvara, čarobnice, druida, odmetnika i nekromansera, samo što će ovaj put tu biti znatno više opcija za podešavanje. Igrači će, kao i svaki put do sada, krčiti put kroz horde pakla, sakupljati opremu i boriti se protiv jačih neprijatelja. Glavni negativac je ovaj put Lilith, ćerka Mephista koja se vratila iz mrtvih i na piku ima izmučeni svet Sanctuaryja. Diablo će za razliku od prethodnik nastavaka biti igra otvorenog sveta.

Final Fantasy XVI (jun 2023.)

Square Enixov šesnaesti nastavak dugovečnog RPG serijala Final Fantasy odlazi u svet pod imenom Valisthea, kojim vlada šest zaraćenih frakcija. Valisthea je krenula nizbrdo nakon dolaska Blighta i uplitanja čudovišta pod imenom Dominanti koji se manifestuju kroz ljude. Kao i kod prošlih nastavaka glavnog serijala, reč je o samostalnoj igri koja sa sobom donosi zaokruženu priču koja nije u vezi sa onima iz prethodnih delova.

Armored Core VI: Fires of Rubicon (nepoznat datum)

Tvorci Elden Ringa potvrdili su rad na novom nastavku Armored Corea. U Fires of Rubicon igrači preuzimaju kontrolu nad Armored Coreom, robotskim vozilom za borbu i obavljaju misije kao plaćenik na Rubiconu 3, plamtećem svetu koji traži nov izvor energije. Na čelu produkcije je Masaru Yamamura, vodeći dizajner Sekiro: Shadow Die Twicea. Od prošlog nastavka serije nas deli deset godina i dve generacije konzola, što znači da će Fires of Rubicon gomili igrača biti prvi Armored Core.

Starfield (drugo tromesečje 2023.)

Koliko god to neverovatno zvučalo, 'Skyrim u svemiru' više poznat kao Starfield trenutno je zakazan za prvu polovinu 2023. Iako je prvo trebalo da se pojavi krajem prošle godine, naslov je odložen jer je bio nedovršen, odnosno zbog vremena potrebnog za borbu protiv bagova, optimizaciju sistema za igru i zaorkuživanja proizvoda za koliko-toliko funkcionalan izlazak. Kao i sve igre koje su ikad izašle iz Bethesde, Starfield će minimalno par nedelja biti zatrpan bagovima i problemima s hardverom, a ne sumnjamo da ćemo iskusiti pokoji skandalčić u tonu onih kakve smo doživeli tokom izlaska prethodne velike igre: Fallout 76.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.