Popularna igra samo na mobilnim uređajima zaradila preko tri milijarde dolara

Iako se na doprinos mobilnog tržišta često zaboravi, ono nastavlja da održava status najvećeg sektora u segmentu video igara.

Izvor: B92, KitGuru
Podeli
Foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com
Foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com

Dobar primer ovoga je popularna igra Genshin Impact, koja je prema zvaničnoj statistici zaradila preko tri milijarde dolara samo na mobilnim platformama.

Genshin Impact je jedna od najvećih "gacha" igara koje su trenutno dostupne. Naslov je objavljen 28. septembra 2020. godine, a igra je odmah ostvarila uspeh i tokom prve dve nedelje od objave je zaradila preko 100 miliona dolara.

Ova brza stopa zarade se izgleda nije zaustavljala, a kako Gamesindustry.biz i analitička kompanija Sensor Tower javljaju, Genshin Impact je zaradio više od tri milijarde dolara, odnosno oko milijardu dolara na svakih šest meseci od objave.

Pored toga, Genshin je tokom prvog tromesečja 2022. godine ostvario rast od 44 procenta na godišnjem nivou. Igra je dobre rezultate ostvarila i na PC i PlayStation platformama. Ukupna zarada iznosi više od 3,7 milijardi dolara na svim platformama (podaci zaključno sa novembrom 2021. godine; statistika za 2022. nije dostupna).

Ovo je još jedan od pokazatelja da na tržištu postoji dovoljno mesta za mobilne platforme i konzole/PC da koegzistiraju, a da developeri ne moraju da se u potpunosti prebacuju na neku od platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.