Daybreak je novi "survival" mode najpopularnije igre na svetu

Prema informacijama u podacima dodatim u poslednju Fortnite zakrpu 16.40, Izgleda da je Fortnite spreman za pokretanje svog "survival" moda, zvanog Daybreak.

Izvor: Eurogamer
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Već smo videli nalete Daybreak-a u procurelim datotekama iz prethodnih zakrpa, a takođe, intrigantno, putem interne dokumentacije objavljene u okviru aktuelnog suđenja Apple protiv Epic-a, a koja datira od prošle godine. To sugeriše da se na tom projektu radi već duže vreme.

"Probudite se sami i nenaoružani duž obale ostrva, bez sećanja na to kako ste stigli" navodi se u procurelom opisu tog režima igre. "Brzo potražite oružje i municiju pre nego što padne noć i stvorenja počnu lutati po padinama i loviti plen. Pripazite na druge nasukane ljude za koje mogu da se pokažu da su neprocenjivi saveznici u vašoj borbi da ostanete živi na sve neprijateljskijem ostrvu."

"Usput potražite delove koji mogu da se koriste za popravak jednog oborenog helikoptera koji se nalaze u blizini centra ostrva. Ako pronađete ispravne delove i imate dovoljno goriva, možda ćete uspete nemoguće i pobegnete!"

Napomena - Igrači koji uđu sa ekipom biće razdvojeni. "Potražite svoje prijatelje ili druge igrače na ostrvu i formirajte novi tim. Popravite helikopter kako biste pobegli sa ostrva pre nego što se oluja dođe treće noći."

Fortnite je i ranije imao PVE režim sa bosovima, mada ovo zvuči kao nešto prilično opasnije. Ranije procurela mapa za Daybreak sugeriše da će se radnja odvijati na potpuno drugom ostrvu u odnosu na glavnu mapu popularnog battle royal naslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.