Nije aprilska šala: Ugašen poznati Battle Royale naslov!

Postoji nekoliko različitih verzija PlayerUnknown’s Battlegrounds - igre koja je popularizovala "battle royale" žanr - koju možete igrati na svemu, od slabijeg telefona do vrhunske igračke opreme. Krajem aprila, međutim, lista igara sa tom tematikom biče za jednu kraća: PUBG Lite.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: Vladimka production / Shutterstock.com
Foto: Vladimka production / Shutterstock.com

Besplatna verzija ultimativne borbe za život i smrt koja se igra na slabijim uređajima, gasi se 29. aprila, a nova preuzimanja neće biti moguća 30. marta.

Bez PUBG Lite-a verovatno usled kresanja troškova zbog COVID-19 pandemije

U svojoj belešci obožavaocima, izdavač igre Krafton, nije dao razlog za predstojeće zatvaranje, a evo šta je u potpunosti rečeno:

"Duboko smo zahvalni na strasti i podršci zapanjujućeg broja ljubitelja PUBG Lite, koji su bili sa nama. Tokom teških vremena pandemije COVID-19, nadamo se da je ta igra našim korisnicima pružila zabavan način da budu bezbedni. Nažalost, posle dužeg razmišljanja doneli smo tešku odluku da zatvorimo uslugu. Došlo je vreme da se naše putovanje završi, zato vas baveštavamo da je završetak usluge PUBG Lite 29. aprila 2021."

Vest o gašenju stigla je nakon objavljivanja izdavača prošlog novembra da je PUBG Lite potpuno besplatan za igranje, nakon što je ukinuo svoj sistem valuta u igri. Igra je pokrenuta u beta verziji u januaru 2019. godine na Tajlandu, a u Evropu se preselila u oktobru iste godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.