Toliko loša da su morali da je povuku: Visokobudžetna pucačina doživela veliki neuspeh

Put razvoja jedne video-igre uglavnom ide alfa faza - zatvorena beta - otvorena beta - izlazak i kraj. Kod prve visokobudžetske video-igre kompanije Amazon, besplatne pucačine Crucible, taj redosled je skroz ispremeštan.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Crucible se krajem maja pojavio na Steam-u i time je postao dostupan za igranje velikoj bazi korisnika. Oni nisu bili oduševljeni, sa velikim brojem negativnih kritika na račun gejmpleja, grafiku i performanse, što je moralo da izazove reakciju developera.

Amazon Game Studio je odlučio da Crucible povuče iz trenutne faze, i da se igra prebaci u zatvorenu betu. Prvobitni planovi za razvoj i dalje ostaju, s tim što developeri pred sobom imaju nove zadatke u vidu doterivanja igre na osnovu povratnih informacija igrača, prenosi play.co.rs.

Crucible i dalje ostaje dostupan za igranje na Steamu bez većih promena za igrače, s tim što će sami developeri posvetiti određeno vreme kako bi svake nedelje igrali sa zajednicom. Cilj je da se poradi na mapi, mehanici napucavanja i većim izmenama moda igranja.

Prvobitno je u ponudi bilo 3 modova za igranje, ali ubrzo je rešeno da se treba posvetiti se samo jednom, Heart of the Hives modu, dok su ostali do daljeg uklonjeni. Tako će ostati u budućem periodu, a samo vreme će pokazati da li će Amazon uspeti da Crucible dovede u igrivo stanje koje zadovoljava kriterijume igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.