Fifa 21 biće najrealnija do sada: Da li nam je to zaista potrebno?

Kompanija EA Sports, koja stoji iza razvoja serijala Fifa video-igara, tvrdi kako će Fifa 21 biti najrealnija do sada. Za ovo će, kako oni tvrdi, najzaslužnije biti tehnologije konzola nove generacije.

Izvor: B92, BBC
Podeli

Sledeće godine će ova video-igra biti objavljena i za postojeće konzole, ali i za nadolazeće Xbox Series X i PlayStation 5. Uprkos redovnim kritikama da se vrlo malo stvari menja iz godine u godinu, do 2018. je prodato više od 160 miliona primeraka.

Kako kažu iz kompanije EA, u novoj verziji nalaziće se unapređeni pokreti igrača, za koje tvrde da će biti "najautentičnije ponašanje ikada viđeno u sportskim video-igrama".

Izdanja nove generacije imaće znatno skraćeno vreme učitavanja, pri čemu će PS5 verzija iskoristiti i prednosti DualSense kontrolera. Novi rendering i tehnologija koja stoji iza osvetljenja takođe bi trebalo da doprinesu realističnosti.

Što se navijača tiče, najavljeno je da će oni čak moći i da učestvuju u proslavama golova.

Neki fanovi video-igre smatraju, međutim, da nije dobar potez uneti još više realističnosti. Glavni razlog tome su kritike da je Fifa 20 postala lošija i teža za igranje, upravo zbog toga što su pokušali da unaprede taj aspekt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.