Ovo je džojped za novi Playstation 5, da li vam se dopada?

Kompanija Sony predstavila je bežični džojped za svoju novu konzolu PlayStation 5.

Izvor: B92
Podeli

Kako piše na zvaničnom PlayStation blogu, cilj kompanije sa novim Dual Sense džojpedom je bio da se zadrži većina onih stvari koje su gejmeri voleli i kod džojpeda za PlayStation 4.

L2 i R2 se sada prilagođavaju još više vašim potezima. Tako ćete, na primer, imati bolji osećaj nego ranije kada zatežete luk da biste odapeli strelu u nekoj video-igri.

Što se novih-starih dugmića i kontrola tiče, ne postoji više "Share" dugme, već je sada tu "Create" dugme. Još se ne zna tačno koja je razlika između ova dva dugmeta, ali o tome ćemo saznati više kada džojped bude zvanično predstavljen.

Takođe, tu je i ugrađen mikrofon, mada se ipak savetuje da koristite headset ako planirate duže vreme da pričate sa svojim prijateljima tokom igranja.

Evo i poređenja džojpeda: PlayStation 5 vs Xbox Series X

Kada govorimo o dizajnu i boji, iako su do sada uglavnom džojpedi bili jednobojni, ovaj put je priča malo drugačija. Kao što vidimo, bela boja dominira, ali i crna ima svoj deo koji se ne može nazvati beznačajnim.

Iako džojpedi za PlayStation 5 još uvek nisu zvanično predstavljeni, ovaj mali "preview" daje nam dosta informacija o tome kako će finalna verzija izgledati. Ako i bude nekih odstupanja, biće minimalna.

Šta vi mislite, da li vam se dopada, ili je nešto moglo bolje da se odradi?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.