Treba vam dokaz kako vreme leti? "Angry Birds" napunio 10 godina

Ako se već borite sa prihvatanjem činjenice da je prošla još jedna čitava godina, evo nečega zbog čega ćete se osećati još starijim - popularna igra "Angry Birds" od napunila je 10 godina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tim Whitby/Getty Images
Foto: Tim Whitby/Getty Images

Ako se već borite sa prihvatanjem činjenice da je prošla još jedna čitava godina, evo nečega zbog čega ćete se osećati još starijim - popularna igra "Angry Birds" od danas ima 10 godina.

Originalna igra bila je prva mobilna igra koja je premašila milijardu preuzimanja, prva mobilna igra koja se igrala u svemiru, i preuzimana i u najudaljenijim delovima sveta poput Antarktika, piše Endgadget.

Za mobilnu igru sa tako "dubokom" premisom - gađanje zelenih svinjskih glava pticama i usputno razbijanje stvari - to je fenomenalan podatak.

Igra je do sada dostigla preko 4,5 milijardi preuzimanja i, iako su same igre vremenom postale sve manje zanimljive, celokupna "Angry Birds" franšiza ne pokazuje znake usporavanja.

Iako su se još pre nekoliko godina postavljala pitanja o tome da li je završena era "ljutih ptica", do toga nije došlo. Uz nove i nove verzije igara, filmove i druge "mamce" za buduće kupce čini se da ta era potrajati i u narednoj deceniji.

Da li ste igrali "Angry Birds"? Koliki je vaš rekord?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.