On je prvi "solo" jutjuber sa 100 miliona pratilaca VIDEO

Od skromnog dečaka koji nije imao prijatelje do prave YouTube zvezde. Feliks Kjelberg, poznatiji kao Pewdiepie, je ostao prvi nezavnisni jutjuber koji iza sebe ima armiju od čak 100 miliona pretplatnika.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/PewDiePie
Foto: Printscreen YouTube/PewDiePie

Kada kažemo nezavisni, mislimo na to da iz njega ne stoji nikakva korporacija, već sve klipove snima i edituje sam uz malu pomoć editora Sajva (Brad je otišao kako bi se posvetio ličnim ciljevima), što predstavlja fantastični uspeh i ovog jutjubera stavlja upisuje u istoriju.

Sto miliona pretplatnika Feliks je dostigao za oko 10 godina, koliko je prisutan na YouTube sceni i koliko je svakodnevno donosio nove klipove milionima fanova.

Skromne početke je imao snimajući sebe kako igra raznovrsne igre, poput Call of Duty i sličnih, a pravi pocvat popularnosti dostigao je sa horor igrama i svojim urnebesnim reakcijama na napete scene. Ovaj poduhvat je takođe izrodio čitav novi trend koji je prihvatila gomila jutjuber, i koji je i dan danas popularan, piše Play.

Kroz uspone i padove, psihičke probleme, ljubav, mimove, optužbe, "copyright strike"-ove i gomilu drugih problema i divnih momenata, Pewdiepie se probijao i sticao nove fanove, pa će i nastaviti da radi ono zbog čega ga mnogi i dalje obožavaju.

Feliks se, inače, u prethodnim godinama, susretao sa brojnim problemima, dok mu je platforma konstantno okretala leđa i nije odgovarala na njegove žalbe i pritužbe koje su u 99 odsto slučajeva imale smisla.

Ipak, na Twitter kanalu ove platforme odato je priznanje za neverovatni uspeh ovog nezavisnog jutjubera i to odličnim videom koji prikazuje kako je Pewdiepie rastao kroz godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.