Rusi snimaju film "Metro 2033"

Svet "Metro 2033" prvobitno je nastao kao internet blog kratkih priča, da bi ubrzo postao jedna od najpopularnijih modernih postapokaliptičnih knjiga, praćen nastavcima Metro 2034 i Metro 2035.

Izvor: play.co.rs
Podeli

U međuvremenu je prešao i u izuzetno popularan serijal igara, pa se tako već radi i na četvrtoj igri u ovom svetu.

Za očekivati je bilo i da vidimo filmsku adaptaciju ovog serijala, i to je bilo i planirano sve do ove zime, kada se od istog odustalo, jer priča prosto nije mogla biti amerikanizovana.

Ali, to nije značio i kraj sna o Metro fillmu, jer nam stiže najava da se Metro 2033 film ipak radi, ali ne u Holivudu, nego tamo gde je i potekla priča, u Rusiji, gde će Gazprom-Media raditi na filmskoj adaptaciji.

Sa snimanjem filma će se početi početkom 2020. godine, i očekuje se da će film imati premijeru u Rusiji negde tokom 2022. godine, a kasnije verovatno i u svetu, prenosi Play.

Gluhovski kaže da najpre nije video nikoga u Rusiji ko bi mogao da uradi produkciju u tom obimu i kvalitetu potrebnom za Metro 2033, ali kaže da je sada konačno našao adekvatnog partnera u vidu Gazprom-Media, koji će moći da finansijski i produkcijski pokrije sve vizije i ideje kako bi se knjiga realizovala kako treba. Kako kaže, njihovu ciljevi su zajednički - da naprave svetski blokbaster, koji će oduševiti i one koji su pročitali knjige/odigrali sve igre u serijalu, ali i daleko širu publiku od toga.

Nadamo se da će tako i biti!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.