Kineski startap električnih vozila želi da napravi dečijeg robota-jednoroga

Baš kao jednorog, taj robot trenutno ne postoji.

Izvor: B92, Engadget
Podeli

Kineski proizvođač električnih vozila Xpeng napravio je tizer robota jednoroga namenjenog deci. Četvoronožac će navodno iskoristiti iskustva Xpeng-a u autonomnoj vožnji i drugih zadataka veštačke inteligencije za kretanje kroz više tipova terena, prepoznavanje objekata i pružanje "emocionalne interakcije".

Kompanija je sramežljiva u pogledu većine drugih detalja, mada dizajnom izgleda kao verzija Boston Robotics Spot-a prilagođena deci. Donekle prikladno, otprilike je i visok kao dete.

Ovaj robot jednorog je poput mitskog bića koje predstavlja. Xpeng nije otkrio kada očekuje isporuku svog robotskog konjića koji uz to ima i rog, a kamoli cenu ili dostupnost.

U određenoj meri, profit nije na značaju. Šef kompanije Xpeng He Xiaopeng rekao je da je jednorog deo šireg kretanja u prostor robotike koristeći prednosti postojeće tehnologije kompanije. Zamislite ovo kao prvi korak. Ono što Xpeng nauči od svog jednoroga moglo bi dovesti do sofisticiranijih (i nadamo se orijentisanih na odrasle) robota koje biste verovatno kupiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.