Kineski proizvođač električnih automobila će kreirati i vrhunske telefone

U poslednje vreme nije retka situacija da proizvođači pametnih telefona ulaze na tržište električnih automobila. Međutim, sada nam stiže informacija da jedna kompanija planira suprotno – kao proizvođač električnih automobila ući će na tržište pametnih telefona.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Robert Way / Shutterstock.com
Foto: Robert Way / Shutterstock.com

Kineski proizvođač električnih automobila Nio, mogao bi u budućnosti ući na tržište pametnih telefona. Pre par dana pojavio se izveštaj koji sugeriše ovakav rasplet situacije, a sada već doznajemo i neke detalje o prvom pametnom telefonu kompanije Nio.

Kako prenosi ArenaEV, izvori bliski kompaniji došli su do nekih detalja o ovom telefonu. Tako se prve informacije koje se tiču ovog pametnog telefona odnose na njegov čip, ekran i bateriju.

Ističe se da će ovaj telefon biti isporučen s najjačim čipom iz ponude američke kompanije Qualcomm. Ako uzmemo trenutnu situaciju, najjači čip iz Qualcomma je Snapdragon 8+ Gen 1. Ali, kako se još ne zna kada bi ovaj telefon mogao ugledati svetlo dana, nije poznato da li će u trenutku predstavljanja telefona ovo biti najjači Qualcommov čip. Krajem ove godine Qualcomm će predstaviti Snapdragon 8 Gen 2, koji će biti flagship čip ove kompanije za telefone koji će biti predstavljeni sledeće godine.

Što se tiče ekrana, sugeriše se da će displej ovog telefona stići sa QHD+ rezolucijom i da će biti zakrivljen. Ispod ekrana će se naći skener otiska prsta.

I na kraju, detalji o bateriji. U izveštaju se pominje da bi prvi pametni telefon kompanije Nio mogao stići s baterijom koja će biti kapaciteta oko 4500 mAh. Ova će baterija navodno stići s podrškom za brzo punjenje od 100W.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.