DJI Mavic ili Pro 3 procurile informacije otkrivaju specifikacije i dizajn dronova nove generacije

Iako su prošle tri godine od lansiranja "glavnog" Mavic-ovog drona, obožavaocima ovog proizvođača verovatno će biti lakše kada čuju da je novi proizvod "pred vratima". Ako je verovati glasinama na internetu, DJI Mavic 3 ili DJI Pro 3 će biti prilično impresivni kada su u pitanju njegove specifikacije.

Izvor: B92, Slashgear
Podeli
Foto: beckdsign / Shutterstock.com
Foto: beckdsign / Shutterstock.com

Uzimajući u obzir vremenski jaz između Mavic 2 i ovog nadolazećeg drona, zaista nije iznenađujuće čuti da će ovaj Mavic ili Pro 3 doživeti značajnu nadogradnju hardvera. Takođe će navodno imati veoma drugačiji dizajn, ali će, prema brazilskom YouTube kanalu Dronemodelismo, i dalje imati istu veličinu kao Mavic 2 iz 2018. godine.

Doneće novi sistem za izbegavanje sudara koji će se oslanjati na senzore koji su premešteni u uglove drona. 1TB interne memorije će očigledno biti standard za bespilotnu letelicu, mada bi i 2TB opcija mogla postati dostupna. Da li će ga napajati baterija od 5.000 mAh ili 6.000 mAh još je neizvesno, ali će očigledno biti dovoljno da garantuje 40-minutno vreme leta.

Neke od najvećih nadogradnji biće u sistemu kamera, sa dvostrukim Hasselblad kamerama sa 7x zumom za one koji vole da budu precizni sa velike daljine. Priča se i o podršci za Apple-ov format ProRes, mada to takođe još nije potvrđeno.

DJI bi ovaj novi dron mogao lansirati u oktobru, ali već postoje glasine o njegovom odlaganju do januara 2022. Jednako neizvesno u ovom trenutku je i koje će ime kompanija koristiti, bilo da je to DJI Mavic 3 ili, što je verovatnije, DJI Pro 3. Potencijalno bi mogli i dva modela da lansiraju, baš kao Mavic 2 i Mavic 2 Pro, međutim, moraćemo da sačekamo do zvaničnog predstavljanja da bismo to saznali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.