Maksimalna produktivnost i povezanost: Samsung predstavio pet novih Galaxy uređaja

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je organizovala prvi virtuelni Galaxy Unpacked događaj u svojoj istoriji, strimingom uživo iz Južne Koreje. Tom prilikom predstavljeno je čak pet novih uređaja: Galaxy Note20 i Note20 Ultra – najmoćniji Note telefoni do sada, Tab S7|S7+ – višenamenski tableti za veću produktivnost i kreativnost, Galaxy Watch3 – premijum pametni sat sa naprednim zdravstvenim opcijama, zatim Galaxy Buds Live – moderne ergonomske slušalice sa vrhunskim kvalitetom zvuka i Galaxy Z Fold2 – nova, unapređena generacija pametnih telefona na preklop.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

"Čovek se danas više nego ikada oslanja na tehnologiju – ona nam omogućava da budemo povezani i prevazilazimo svakodnevne izazove sa kojima se susrećemo", rekao je Dr TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

"Tehnologija treba da olakša život našim korisnicima i to je razlog zbog kog smo predstavili ovih pet inovativnih uređaja. Pojedinačno, oni su moćni alati za efikasniji rad i bolju zabavu korisnika. Zajedno, kao deo Galaxy ekosistema, funkcionišu besprekorno, omogućavajući korisnicima da se fokusiraju na ono što im je najbitnije", zaključio je Roh.

Foto: Promo
Foto: Promo

Galaxy Note20 serija – najmoćniji Note uređaji do sada

Najmoćnija Note serija do sada odlikuje se neverovatnom produktivnošću – ima sve osobine kompjutera i omogućava korisnicima da uživaju u gejmingu kao pravi profesionalci. U seriji su dva uređaja: Galaxy Note20 Ultra, dizajniran za ljubitelje ove serije koji zahtevaju maksimum u performansama i produktivnosti i Galaxy Note20, za širu grupu Note korisnika koji žele da uživaju u vrhunskim funkcijama za rad i zabavu. Nove mogućnosti za rad Galaxy Note20 serija potpuno transformiše način rada, omogućavajući korisnicima da urade više, bilo kada i bilo gde. Zaštitni znak ove serije su nova S Pen olovka, kao i Samsung Notes aplikacija, koji su dostupni i kod tableta Tab S7|S7+. Dodatno, saradnja sa dugogodišnjim partnerom kompanijom Microsoft, čini da Note20 i Windows računari budu usklađeni i zajedno funkcionišu besprekorno.

Dolazi sa unapređenom S Pen olovkom, Samsung Notes-om za veću fleksibilnost i unapređenu Link to Windows opciju, preko koje korisnici sada mogu da pristupe svojim mobilnim aplikacijama direktno preko računara koji koriste Windows 10 operativni sistem.

Foto: Promo
Foto: Promo

Zabava bez granica

Partnerstvo sa kompanijom Microsoft dolazi do izražaja i u zabavnom aspektu Galaxy Note20 serije. Note20 serija donosi nove, vrhunske performanse i povezanost, na najboljem displeju do sada. Pored toga, tu su i profesionalni alati za pravljenje fascinantnih fotografija i video zapisa.

Počevši od 15. septembra, korisnicima će biti omogućeno igranje omiljenih igrica sa kompjutera i konzola uz Xbox Game Pass Ultimate , koji nudi pristup bazi od preko 100 popularnih igara.

Uz odnos stranica od 21:9 i snimanjem od 24fps, kamera na Galaxy Note20 seriji sa 8K rezolucijom omogućava pravljenje video snimaka filmskog kvaliteta. Zahvaljujući moćnom Pro Video režimu sa profesionalnim fokusom, zvukom, ekspozicijom, osvetljenjem i mogućnostima zumiranja uz pravljenje snimaka od 120fps u FHD rezoluciji, korisnici pred sobom imaju zaista autentično video iskustvo.

Samsung Dex sada prvi put nudi bežično povezivanje Note20 uređaja sa pametnim televizorom , onda kada je korisnicima potreban veći ekran za dopisivanje sa prijateljima dok igraju igrice ili deljenje najnovijih video sadržaja u realnom vremenu.

Foto: Promo
Foto: Promo

Moć i vrhunske performance kao deo Galaxy tradicije

Galaxy Note oduvek je važio za moćan telefon izuzetnih performansi, a Note20 serija nastavlja tu tradiciju, nudeći korisnicima sve ono što očekuju od Galaxy uređaja. Note20 linija poseduje najbrži procesor u istoriji Galaxy ekosistema i spaja vrhunsku tehnologiju sa najboljim mobilnim iskustvom u klasi, bez žrtvovanja vrhunskog dizajna na koji su korisnici navikli. Prvi put u Note seriji, Galaxy Note20 Ultra odlikuje Dynamic AMOLED 2X displej uz stopu osvežavanja ekrana od 120Hz koji se automatski prilagođava sadržaju koji prikazuje, kako bi baterija trajala što duže. Uz pametnu dugotrajnu bateriju i mogućnosti super brzog punjenja više od 50 odsto kapaciteta za samo 30 minuta , korisnici više ne moraju da brinu da li će im se telefon ugasiti.

Takođe, Samsung i dalje ostaje lider na polju 5G tehnologije uz hiper brzu 5G konekciju. Galaxy Note20 uređaji automatski pretražuju i preporučuju mreže sa najvećim protokom, kao i stabilne Wi-Fi 6 konekcije za različite striming usluge. Kada je u pitanju sigurnost, korisnici mogu biti uvereni da im je uređaj bezbedan zahvaljujući Samsung Knox sistemu.

Još jedan novitet je i Nearby Share funkcija koja omogućava brzo i lako deljenje sadržaja između telefona koji koriste Ultra-wideband tehnologiju (UWB) .

Nova iskustva uz povezani Galaxy ekosistem

Samsung uređaji i usluge dizajnirani su tako da funkcionišu zajedno bez poteškoća. Note20 dobiće novo lice kada se upari sa drugim novitetima iz Samsung Galaxy porodice: Tab S7|S7+, Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live. Zahvaljujući ovim vrhunskim uređajima, korisnici mogu raditi pametnije, igrati se duže, živeti zdravije i komunicirati bolje.

Foto: Promo
Foto: Promo

Galaxy Watch3 – premijum pametni sat sa unapređenim zdravstvenim funkcijama

Galaxy Watch3 je pametni sat nove generacije za održavanje rutine, kondicije i zdravlja. Izrađen od najkvalitetnijih materijala i tanjom verzijom rotirajućeg okvira, Galaxy Watch3 kombinuje luksuz i udobnost za nošenje tokom celog dana i noći. Ipak, ovaj pametni sat nije privlačan samo vizuelno, već preuzima i glavnu ulogu u stvaranju ličnog fitnes iskustva i poboljšanja kondicije.

Korisnik uz Blood oxygen (SpO2) mogućnost može da proveri zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se odmah ukazala pomoć. Uz alat za analizu trčanja korisnik dobija trenutne informacije tokom džoginga, kao i prateće izveštaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda, dok se potrošnja kiseonika meri VO2 analizom podataka. Korisnik u svojoj kući može kreirati i sopstveni fitnes studio uz pomoć Samsung Health aplikacije koja sadrži zbirku sa više od 120 različitih video vežbi.

Galaxy Tab S7S7+, multifunkcionalni tableti za bolju produktivnost i kreativnost

Ova dva nova multifunkcionalna uređaja kombinuju u sebi mogućnosti računara, fleksibilnost tableta i konektivnost pametnog telefona. Oba tableta odlikuje najnoviji procesor i mogućnost 5G konekcije, kao i veliki displej od 11, odnosno 12,4 inča, sa stopom osvežavanja ekrana od 120Hz. Galaxy Tab S7|S7+ dolaze sa tastaturom, unapređenom S Pen olovkom i Samsung Notes funkcijom kao na Note20 seriji, za iskustvo nalik kompjuterskom.

Međusobno deljenje podataka na Tab S7|S7+ tabletima sa drugim uređajima sada je još lakše: korisnik može lako pronaći dostupnu Wi-Fi konekciju uz pomoć Auto Hotspot opcije, koja će detektovati i druge Galaxy uređaje. A uz Nearby Share, sadržaji se sa neverovatnom lakoćom dele sa najbližim kontaktima. Ekran tablet uređaja može se proširiti i sa Samsung PC-em putem Second Screen mogućnosti koja duplira ili proširuje ekran. Alati poput Samsung Notes, S Pen olovke, Book Cover tastature i Bluetooth miša zaokružuju korisničko iskustvo koje je produktivnije nego ikad do sad.

Foto: Promo
Foto: Promo

Galaxy Buds Live – moderne ergonomske slušalice izvanrednog kvaliteta zvuka

Samsung je predstavio i svoj najnoviji model bežičnih slušalica – Galaxy Buds Live. Zahvaljujući većim AKG zvučnicima i bas kanalima od 12mm, zvuk je sada bogat i višeslojan. Galaxy Buds Live dolaze sa čak tri mikrofona i Voice Pickup jedinicom. Ove slušalice poseduju i Active Noise Cancellation opciju za uklanjanje okolne buke.

Učinite nemoguće mogućim uz Galaxy Z Fold2

Nakon predstavljanja dva različita preklopna uređaja i prikupljanja utisaka korisnika, Samsung je dizajnirao Galaxy Z Fold2. Ovaj inovativni telefon dolazi sa dva Infinity-O displeja, gotovo bez ivica, dimenzija 6,2 i 7,6 inča, čineći ga znatno većim od prethodnog Galaxy Fold modela. Kombinujući preciznu tehnologiju i nesvakidašnji dizajn, Galaxy Z Fold2 dostupan je u crnoj i bronzanoj boji, a mnoge opcije uređaja pokreće partnerstvo sa kompanijama Google i Microsoft.

Za sve korisnike koji tragaju za jedinstvenim premijum dizajnom, Samsung je ponovo udružio snage sa njujorškom modnom kućom Thom Browne, stvorivši ograničenu seriju Galaxy Z Fold2 Thom Browne.

Galaxy Note20 serija biće dostupna na domaćem tržištu od 21. avgusta 2020. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.