Manji, jeftiniji i "manje fensi": Honor predstavio prvi pametni sat

Kineska kompanija Huawei je, sredinom oktobra, na globalnoj promociji novih modela telefona premijum Mate serije svetu predstavila i svoj novi pametni sat Watch GT. Nekoliko nedelja kasnije, sličan uređaj predstavio je i Huaweijev "mlađi brat" Honor.

Izvor: B92
Podeli

Honorov pametni sat Watch Magic, zasnovan na Light OS platformi, je manji ali i "manje fensi" od GT-ja, pa je samim tim i pristupačniji, ističe GSM Arena.

Watch Magic ima AMOLED ekran prečnika 1,2-inča (u poređenju sa 1,39 inčnim displejem modela GT). Kod oba modela, međutim, rezolucija omogućava identičan prikaz i opštrinu slike, gustine 326 ppi piksela.

Baterija Honora je manja i ima kapacitet od 178mAh (nasuprot GT-ovih 420mAh), ali i pored toga Honor tvrdi da je ona sasvim dovoljna da izdrži celu nedelju dana standarde upotrebe ovog pametnog sata.

Uređaj je sertifkovan po 5ATM standardu, što znači da je vodootporan do dubine od 50 metara u trajanju od 10 minuta, a ima senzor koji prati otkucaje srca.

Ovaj pametan sat poseduje opcije naprednog pozicioniranja (GPS, GLONASS, Galileo) i opciju Huawei Pay.

Debljina Honora Watch Magic iznosi 9,8 milimetara, napravljen je od 316L nerđajućeg čelika i plastike i podržava veliki broj QuickFit kaiševa. Sat je dostupan u dve kombinacije boja: Lava Black i Moonlight Silver.

Honor Watch Magic se u Kini prodaje po ceni od 900 juana, dok je cena Watch GT-a 1.300 juana. Budući da se GT u Evropi prodaje po ceni od 200 evra, Watch Magic bi, ukoliko se nađe na rafovima evropskih prodavnica, najverovatnije trebalo da košta oko 150 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.