Džobsov san kao nova normalnost [podcast]

Da je Stiv Džobs živ, verovatno bi rekao - o tome vam pričam.

Podeli
Foto: Apple
Foto: Apple

Apple je na ovogodišnjem WWDC-u okrenuo novu stranicu svoje istorije. Poslednji deo mozaika koji čini Džobsov Apple konačno je došao na svoje mesto, vizija kompjutera koji je Appleov od procesora do operativnog sistema postaje nova normalnost prelaskom Mekova na nove procesore, osmišljene u Kupertinu.

Klasični "one more thing" pokazao nam je novi macOS na Meku koji pogoni A12Z, procesor koji nam se predstavio u ovogodišnjem iPad Prou. Kako će izgledati budućnost Meka na ARM-u, kako su widgeti stigli među aplikacije na iOS-u, koliko je novih koraka iPad napravio ka tome da postane kompjuter, te šta ima novo u ostatku Appleovih OS-ova čućete u devedeset devetom Tehnopolisu koji smo snimili odmah pošto je uvodna reč WWDC-a 2020 završena.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, Mixcloudu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.