B92.net u Austriji: Vip Mobile uskoro prošlost - A1 stiže u Srbiju, 5G mreža "Spaja iskustva"

Domaći mobilni operater Vip mobile u vlasništvu je kompanije Telekom Austria Grupa koja namerava da zaključno sa ogrankom u našoj zemlji završi transformaciju i da svi ogranci ovog internacionalnog telekomunikacionog operatera u Evropi ponesu jedinstveno ime - A1.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92, JĐ
Foto: B92, JĐ

"Kada uvodite novi brend, naravno da želite da ponudite ljudima nešto bolje. Morate da mislite o tome kako će taj novi brend da donese bolje usluge i za korisnike i za zaposlene. Uvek je veoma veliki izazov doneti strategiju kojom ćete uspeti da zadovoljite sva očekivanja", rekao je za B92.net operativni direktor A1 kompanije Alehandro Plater.

"Naše dve najveće prednosti su to što smo uvek fokusirani na korisnike, ali i to što imamo dve velike kompanije koje stoje iza nas: A1 Telekom Austria i America Movil, koji je četvrti najveći operater u svetu", dodao je.

Vip mobile u Srbiji će promeniti ime, ali i čitav koncept poslovanja do kraja ove godine. Kada će se to tačno desiti, još nije poznato - zna se samo da će biti između aprila i decembra.

Prednosti i mane 5G mreže

Što se uvođenja 5G mreže u Srbiji tiče, Plater je naveo da se još ne zna kada bismo u potpunosti mogli da očekujemo njenu implementaciju, ali dodaje da možemo diskutujemo o dobrim i ne tako dobrim stvarima u vezi sa njom.

"Mislim da je 5G jako važan, i trebalo bi da ga uvedemo što pre je moguće. Velika mana 5G jeste to što je u pitanju sasvim nova tehnologija, pa postoji mnogo posla koji treba uraditi kako bi ova mreža funkcionisala onako kako bi trebalo", rekao je Plater.

Kako je kazao, za običnog korisnika ovo će značiti bolji kvalitet usluga, odnosno veće brzine. Mnogo različitih stvari biće spojeno u jednu, odnosno imaćemo mogućnost da kombinujemo 5G i ostale nove tehnologije kako bismo došli do mnogih iskustava koje danas nemamo.

Plater je rekao i da će A1 da učestvuje u trci za 5G fekvenciju, a a da se čeka samo još zvaničan konkurs. Još se ne zna kada će aukcija da bude, a o cenama usluga kada 5G mreža stigne Plater ništa nije mogao da kaže.

Kako on smatra, 5G mreža bi u potpunosti mogla da zaživi u Srbiji u narednih 4-5 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.