WhatsApp će raditi na novim Huawei telefonima

Huawei objašnjava korisnicima da neće biti neophodno da se odreknu Facebookovih aplikacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/alexeynovikov
Foto: depositphotos/alexeynovikov

Kao što nam je već poznato, velike američke kompanije, poput Googlea i Facebooka, odlučile su da poštujui "ban" Huaweija prema zahtevima američke vlade i predsednika Trampa, što znači da njegovi novi telefoni neće stizati s njihovim predinstaliranim aplikacijama, prenosi vidi.hr.

Huawei je odlučio da pojasni korisnicima svojih postojećih telefona, kao i onih koji treba da izađu u narednim mesecima, da neće morati da se odreknu američkih aplikacija, jer će moći da ih preuzimaju, instaliraju i koriste kao i do sada.

Drugim rečima, to što novi Huawei telefoni neće imati unapred instalirane aplikacije Googlea i Facebooka, ne znači i da nećete moći da ih skidate i instalirate kao što ste to činili i na drugim uređajima bez predinstaliranih appova.

Huawei takođe radi i na vlastitom app store koji će zameniti Google Play prodavnicu i verovatno će imati ulogu da omogućuje korisnicima preuzimanje i instaliranje aplikacija poput Facebooka, WhatsAppa i Instagrama na svim novim uređajima.

Pored toga, Huawei je rekao da njegov sopstveni operativni sisitem izlazi ove godine u Kini, dok će sledeće godine biti dostupan globalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.