Ruskinja "nagrabusila" zbog Putina, pa odgovorila: Obećavam vam, gospodine Bah...

Ruska skijašica Veronika Stepanova, još jednom je podržala svoju zemlju i kritikovala sankcije.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stepanova je prvi put došla na naslovne strane medija kada je nedugo nakon početka rata u Ukrajini postavila sliku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Sada je napala predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha, koji je u intervjuu za "Bild" rekao da se nijedan šampionat neće održati na tlu Rusije.

"Dali smo ovakvu preporuku i još je na snazi. Nije trenutak da se ova preporuka i stav promene. Takođe se zalažemo da se ne pozivaju ruski ili beloruski sportisti: nema obeležja, zastava ili boja. Doneli smo tu odluku i po prvi put u istoriji MOK smo povukli medalju koju predsednik Putin dobio još 2001. godine", rekao je Bah.

On je dodao da je "to što ćute Putinu takođe poruka".

"Kao globalna organizacija, moramo da se setimo da su sankcije Rusiji uvele manje od 50 zemalja planete. Tačnije, imamo 150 država koje su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta i koje nisu uvele sankcije Rusiji. I onda nas pitaju zašto tako reagujemo? Samo zato što su u Evropi? Šta ste uradili protiv Jemena? Šta je sa Avganistanom, Etiopijom ili Malijem? Moramo da vidite pogled tog dela sveta. Ne bi trebali da ulazimo u sferu političkih bojkota i sankcija",
citirala je Stepanova na svom Instagramu Baha.

Ruskinja je dodala "da sada čekamo da se pređe sa reči na dela", a onda poslala jasnu poruku prvom čoveku MOK-a.

"Obećavam vam, gospodine Bah, da ću trenirati tri puta napornije i da ćete biti vi, i niko drugi, ko će mi dati medalju na budućim takmičenjima. Ne znam vas, ali bih volela da imam zadovoljstvo da vam tada vidim facu", podvukla je ruska skijašica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.