Petrović se pojavio i odneo pobedu

Završen je i drugi takmičarski dan na Balkan kupu i Otvorenom prvenstvu Srbije u letnjem biatlonu.

Izvor: B92
Podeli
foto: Branko Filipović
foto: Branko Filipović

Disciplina sprint, kao i juče, distance sedam i po i šest kilometara, mesto identično, Nacionalni biatlon centar Žari kod Sjenice, ali konkurencija bila malo jača.

Opet je bilo na startu oko stotinu takmičara iz pet zemalja, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, Hrvatske i Srbije, ali ovoga puta se pojavio i Milanko Petrović, nekadašnji pobednik univerzijade.

On je u pobedio u senirskoj konkurenciji, najveći rival mu je bio Damir Rastić koji je slavio juče a zahvaljujući preciznijem gađanju na strelištu, imao je samo dva promašaja, nasuprot šest promašaja Rastića, Milanko Petrović je pobedio u ovoj trci, imao je bolje vreme za 18sek.

Kod seniorki je, očekivano, slavila Avakumova, ali ovoga puta veoma ubedljivo i imala je maksimalni učinak na strelištu, pogodila je svih deset puta.

Kod omladinaca opet je slavio predstavnik Severne Makedonije, Stavre Jada, kao i juče, dok je kod juniorki najbolja bila Sandra Banac, bila je bolja od jučerašnje pobednice Maide Drndić.

Juniori su bili podeljeni u dve uzrasne kategorije, na starije i mlađe. Blagoj Todev iz Bugarske i Omar Hodžić, domaći takmičar bili su , kao i juče najbolji. Kod juniorki ponovo su trijumfovale Berina Sinadinović i Bugarka Valentina Dimitrova.

Sumirajući utiske sa ovoga takmičenja Damir Rastić nam je rekao da još uvek nije zadovoljan formom u kojoj se nalazi ali da se nada da će u narednom periodu dostići željeni nivo i da će na Svetskom prvenstu u Minsku, koje je na programu za malo više od mesec dana, biti na visini zadatka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.